Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo XC70 bilar

Se övriga modeller


Volvo XC70 – en svensk klassiker

Volvo XC70 lanserades år 1997 och har sedan dess tillverkats i tre generationer – den tredje presenterades år 2007. År 2015 lanserades Volvo XC70 som Classic, vilket innebär att modellen är inne på sitt sista produktionsår. Efterföljare till XC70 blir Volvo V90 Cross Country med ett lanseringsdatum som ännu inte är fastställt.

Volvo XC70 – perfekt suv för varierande väglag

Med den allra senaste tekniken och en omfattande säkerhetsutrustning är Volvo XC70 en mycket omtyckt SUV som även är populär på andrahandsmarknaden. Som Cross Country modell ska bilen inte förväxlas med en terrängbil, men framkomligheten fungerar utmärkt så länge föraren håller sig på vägen (hur dålig den än är). Volvo XC70 är tack vare fyrhjulsdriften perfekt för dig som enkelt vill ta dig fram på vintervägar, dåliga skogsvägar eller backar med lösgrus.

Såväl köregenskaper som förarmiljö är omtyckt hos XC70. Medpassagerare färdas bekvämt och bagageutrymmet är stort och lättlastat. Du kan enkelt förvandla bilen till en lastbil med några enkla handgrepp. Behöver du lasta långa saker, som till exempel skidor, går det bra att fälla ner mittensätet utan att tumma på komforten för de två sätena vid sidan om. Har du ännu längre last går det att vika fram framstolen. Då kan du frakta brädor som är nästan tre meter långa.

Volvo XC70 – hög krocksäkerhet

Bilens turbomotorer ger XC70 en bra prestanda vid omkörning och många modeller kommer även med automatlåda vilket gör bilfärden extra bekväm. Vad gäller rostskyddet håller de flesta bilar från Volvo hög klass, liksom XC70. Detta gäller även krocksäkerheten där Folksam rankar Volvo XC70 som minst 40 procent säkraren än medelbilen.

Driver support, ett aktivt säkerhetssystem, är standard i Classic och hjälper dig med många smarta funktioner. Bilen undviker bland annat automatiskt kollisioner, upptäcker cyklister och följer själv med i trafikrytmen med rätt avstånd till fordonet framför. Investerar du i en Volvo XC70 får du mycket för pengarna och vill du färdas komfortabelt på väg till sommarstugan, båten eller fjällstugan så är Volvo XC70 ett smart val.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Volvo (21515)

Hitta en Volvo XC70 till salu i din stad

Till Bytbil.com