Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo 240 bilar

Se övriga modeller


Volvo 240 – älskad av många

Volvos långkörare Volvo 240 lanserades år 1974 och producerades fram till 1993. Lagom stor, tuff och nästintill outslitlig körde den raka vägen in i svenska folkets bilhjärtan. Volvo 240 har haft stora försäljningsframgångar och med cirka 2,8 miljoner exemplar är den Volvos mest tillverkade modell. Idag finns det till och med dedikerade klubbar som aktivt arbetar med att ta tillvara modellen och säkra dess framtid, precis som 240 under många år bidrog till att säkra Volvos framtid.

Volvo 240 – fortfarande en vanlig syn på vägarna

Volvo 240 har idag en orubblig kultstatus som urtypen av den klassiska Volvo/-familjebilen. Den har länge varit Sveriges vanligaste bil och är fortfarande en relativt vanlig syn på de svenska vägarna. Jämfört med tidigare modeller är 240, med sin modernare framvagn och kuggstångsstyrning mer lättstyrd och svängvillig. Som körare uppskattas det rättframma väguppträdandet. Det gör att du känner dig trygg och slipper oroa dig för oväntade och ovälkomna överraskningar på vägbanan.

Volvo 240 stämpel av att vara bra men trist suddades ut när Volvo 245 Turbo herrgårdsvagn lanserades. Bilen slog alla med häpnad då den visade sig vara marknadens snabbaste femdörrarsbil. Sedan dess har modellen varit ett mycket populärt inslag på rallybanan.

Volvo 240 – en outtröttlig slitvarg

Under årens lopp förädlades och förfinades bilarna. Ny teknik tillkom och bland annat infördes turbomotorer och dieslar tidigt. Volvo satsade hårt på miljön redan vid tidpunkten då Volvo 240 lanserades. Med katalysator och lambdason utropades 240 till den renaste bilen i USA. Volvos 200 serie har under åren kommit i många olika utföranden; som sedan, kombi, coupé och till och med i limousinversion. Volvo 240 har med åren visat sig vara nästintill outslitlig – tack vare det är den fortfarande mycket populär i flera olika sammanhang.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Volvo (20727)

Hitta en Volvo 240 till salu i din stad

Till Bytbil.com