Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo S80 bilar

Se övriga modeller


Volvo S80 – komfortabel långfärdsbil

Den första generationen Volvo S80 kom under 1998 och trädde in som efterträdare till Volvo S90. Den andra generationen S80 lanserades år 2006, med en plattform och teknik som delas med Volvo V70. År 2015 tillkännagav Volvo att S80 lanseras under modellbeteckningen Classic Summum. Det innebär att bilen då var inne på sitt sista modellår och skall därefter lämna plats för dess efterträdare V90/S90.

Motoralternativen är många för Volvo S80. Allt från fyrcylindrig diesel på 136 hästkrafter till en bensin-V8 på 315 hästkrafter. En av de vanligaste motorerna är 2,5 liter turbo på 200 hästkrafter. Automatlådan har sex steg och du växlar mjukt, nästan omärkbart. Volvo S80 är helt klart en perfekt långfärdsbil.

Dina medpassagerare färdas bekvämt i Volvo S80

Den andra generationen av Volvo S80 har en förarmiljö skapad i klassisk Volvoanda. Det är strikt, tydligt och med en genomgående sofistikerad skandinavisk design. Instrumentpanelen är trendig med mycket metall och komforten i framsätet är högklassig. Den övre delen av säkerhetsbältet lägger sig automatiskt på rätt ställe över axel och bröstkorg tack vare självjusterande spår i mittstolpen – en av flera smarta funktioner som tillkommer med Volvo S80.

Dina medpassagerare i baksätet kan färdas behagligt med generösa benutrymmen, och tre medpassagerare får enkelt plats utan att behöva trängas. Bagageutrymmet är lagom för den lilla familjen (480 liter) men med en rätt liten lucköppning.

Volvo S80 – stabil men samtidigt härligt spänstig

Volvo S80s vägegenskaper är tryggt stabila men bilen har samtidigt en påtagligt rolig spänst. Bilen klarar både motorvägar och mindre knöliga grusvägar galant med ett antisladdsystem som standard – i en Volvo S80 rullar du tyst och behagligt fram på vägen.

Volvo S80 är ingen sportbil men fungerar ändå bra att pressas lite extra på krokiga småvägar. Bilens styrning, fjädring men framförallt stereo ger den en extra sportig känsla. Flera finurliga säkerhetslösningar höjer kvalitetskänslan. Ett exempel på detta är Personal Car Communicator istället för bilnyckel. En smart liten dosa som förutom låsfunktionen kan varna dig om en biltjuv befinner sig i bilen.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Volvo (21697)

Hitta en Volvo S80 till salu i din stad

Till Bytbil.com