Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo S40 bilar

Se övriga modeller


Volvo S40 – sportig sedan

Volvo S40 är en riktig långkörare, i ordets rätta bemärkelse. Volvos sportiga sedan S40 lanserades år 1995 och har sedan dess tillverkats i tre generationer med Volvo V50 som kombisyskon. År 2012 stod det klart att Volvo V40 var bilmodellen som skulle sättas in som ersättaren för såväl S40, C30, och V50.

Volvo S40 har sålts med en mängd olika motoralternativ. Under åren har 140-hästaren sålt bäst men idag är lågrycksturbon på 160 hästkrafter bland de mest eftertraktade motoralternativen.

Volvo S40 – perfekt för det unga paret

Volvo S40 kupé är ganska trång för att vara en sedan. Bagageutrymmet och modellen lämpar sig därför väl för till exempel det unga paret utan barn eller äldre, utan behov av särskilt stora lastutrymmen. Förarkomforten är utmärkt med riktigt bekväma stolar på klassiskt Volvovis och gott med benutrymme för passagerare i framsätet.

Volvo S40 har goda köregenskaper. Den ligger tryggt och balanserat på vägen och bilens nätta format uppskattas bakom ratten. Volvo S40 trivs i högt tempo på små och kurviga vägar.

Här hjälper den fina chassibalansen och den känsliga styrningen föraren att lotsa rätt genom kurvorna. Bilen kan köras snabbt och precist, och kombinationen alert svängvillighet och god förarkomfort är lätt att tycka om.

Volvo S40 – säker bil utrustad med antisladdsystem

Den andra generationen av Volvo S40 som lanserades under 2000-talet har tydliga förbättringar, speciellt vad gäller rostskyddet. Skarvar är tätade och bilen har en bättre vaxbehandling i hålrum och bakre hjulhus. Årsmodell 2005 har en urkopplingsbar krockkudde på passagerarplatsen så att möjligheten finns att placera en barnstol där.

Volvo S40 är en väldigt säker bil. Volvo fick år 1997 fyra stjärnor i Euro NCAP – vilket är ett väldigt bra resultat. Bilens konstruktion står sig säkerhetsmässigt än i dag. Alla S40 och V50 har antisladdsystem som standard vilket ser till att bilen håller sig på rätt spår, särskilt vid vinterväglag. Som standard finns krockgardin och ytterligare fyra kuddar, med skydd mot whiplashskador i framstolarna.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Volvo (21639)

Hitta en Volvo S40 till salu i din stad

Till Bytbil.com