Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo S60 bilar

Se övriga modeller


Volvo S60 – en komfortabel sedan

Den första generationen Volvo S60 lanserades år 2000 och tillverkades under nio år. Under mitten av år 2010 kom den andra generationen S60 och tre år senare uppdaterades bilen med bland annat en ny front och instrumentering.

Volvo S60 är en komfortabel femsitsig sedan. Dieselmotorn på 163 hästkrafter är bränslesnål och i ett test utfört av Vi Bilägare lyckades föraren köra Volvo V60 på under en halv liter per mil.

En sportig familjebil med härliga köregenskaper

Den senaste modellen Volvo S60 är en sportig familjebil med hög komfort. Volvo S60 är i jämförelse med konkurrenter som till exempel Audi A5, en rymligare familjebil paketerad med smarta köregenskaper. Benutrymmet är gott tilltaget och den sportiga designen framhävs både in-och utvändigt. Bilen tål hård hantering men som förare har du en bibehållen kontroll och kan njuta av en bra styrrespons. Dessa egenskaper gör att körningen med Volvo S60 är rolig även i lägre farter.

Volvos sexväxlade manuella låda är lättarbetad och tack vare motorns styrka kan du köra relativt sakta på högsta växeln. Jämför man med den första generationen S60 har styrningen gjorts snabbare, med en effektivare utväxling. Även fjädringen är hårdare än tidigare vilket minskar krängning vid en snäv kurva vilket gör det lättare för dig att behålla kontrollen vid exempelvis en snabb undanmanöver.

Volvo S60 har flera gånger fått högt krockbetyg

Volvo S60 har som många andra Volvobilar ett unikt säkerhetssystem. City Safety är standardsystemet och får bilen att bromsa in om föraren inte reagerar i tid. En funktion som förhindrar eller mildrar effekten vid krock. Tillvalet Pedestrian Detection with full Autobrake hjälper föraren att undvika påkörning av gående samt att varna och bromsa om föraren riskerar att köra in i en bil bakifrån.

Tack vare dessa unika funktioner har Volvo S60 vid flera tillfällen under åren fått motta högsta krockbetyg i olika tester. När till exempel amerikanska Insurance institute for highway safety år 2012 gjorde världens första hörn-krocktest stack just Volvo V60 ut som vinnare. V60 är med andra ord en säker, komfortabel och sportig sedan – en bil för dig som vill ha allt i ett.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Volvo (21520)

Hitta en Volvo S60 till salu i din stad

Till Bytbil.com