Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo 142 bilar

Se övriga modeller


Den 14 april 1927 rullade den första serietillverkade Volvo-bilen ut ur fabrikslokalerna på Hisingen, Göteborg. Detta blev startskottet för en av de mest välkända bilmärkena i världen. Sedan den dagen har Volvo levererat personvagnar utrustade med världsledande innovationer.

Volvo – en trygg familjebil med komfort och körglädje

Volvo-bilar har länge legat i framkant vad gäller säkerhet och mångsidighet. Enligt Volvo är den ultimata familjebilen rymlig och välutrustad, utformad för att enkelt transportera passagerare till vardagsbestyr, helgutflykter och längre resor med full packning. En bra person- och familjebil ska dessutom vara redo att möta dagens krav vad gäller miljövänlighet och hushållsekonomi. Det är en svår balansgång som Volvo har lyckats med i decennier efter decennier. Med en överlägsen kvalitetskänsla och en perfekt balans mellan utrymme, ekonomi, säkerhet och komfort står Volvos personbilar som vinnare i många tester.

Volvo – för ökad trygghet på vägarna

Försäkringsbolaget Folksam har i 35 år undersökt olika bilmodellers krocksäkerhet och presenterar varje år resultaten. I 2015 års undersökning tar Volvo hem en självklar seger i rankningen av säkra bilar. Högt betyg och omdömet ”Bra val” får Volvos modeller V70, S80, S60 och XC60 från 2007 och framåt. För att få omdömet ”Bra val” från Folksam, ska en bil ha högsta betyg på Folksams undersökning av olyckor eller i NCAP:s (Europeiska utvärderingsprogrammet för nya bilar) krocktester. De ska även ha högsta betyg för whiplash, antisladd och autobrom som standard eller tillval. Här kan du läsa mer om testresultaten: http://www.folksam.se/tester-och-goda-rad/i-trafiken/hur-saker-ar-bilen. Säkerhetsnivån för Volvo-bilarna är drygt 50 procent högre än genomsnittsbilen, en tydlig indikator på att Volvo är en trygg och säker bil för dig och din familj.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Volvo (21479)

Hitta en Volvo 142 till salu i din stad

Till Bytbil.com