Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo 850 bilar

Se övriga modeller


Volvo 850 – när Volvo tog körupplevelsen på allvar

Volvo 850 fyller 25 i år! Bilen som skulle ta Volvo in i en helt ny era med en sportigare image, lanserades år 1991 och tillverkades fram till år 1997. En vidareutvecklad version, baserad på 850-modellen, Volvo S/V70, tillverkades mellan år 1997 till år 2000.

När Volvo 850 lanserades såg den ut som den klassiska Volvon brukade göra, klossig och kantig. Men bakom ratten blev föraren överraskad – den femcylindriga motorn och framhjulsdriften gjorde 850 till en förbluffande rivig bil att köra. Volvo hade tagit körupplevelsen på allvar i utvecklingen av Volvo 850. Turbomodellen med 225 hästkrafter lanserandes följande år och Volvon kom att positionera som en familjefavorit. Riktigt rolig att köra men fortfarande trygg och stabil på klassiskt Volvo-vis.

Volvo 850 – kompakta yttermått med ett rymligt inre

Tack vare 850s välbyggda chassi levererar bilen en stor dos körglädje i jämförelse med många andra Volvomodeller. Särskilt i Turboversionen känner du av bilens extra sportiga köregenskaper. Förarpositionen och andra inställningar är enkla att justera, vilket är extra bra för dig som är över medellängden.

Volvo 850s inredning kan kännas ålderstigen. Men säkerheten, funktionaliteten och köregenskaperna är tre stora plus som gör att inredningen känns mindre betydelsefull i sammanhanget. Invändigt är Volvo 850 en rymlig bil och utrymmena räcker gott för barnfamiljen. Kombimodellen, som i allmänhet kallas för 855 och lanserades 1993, lämpar sig särskilt bra för dig som både vill packa med barnen och golfklubborna på semesterresan.

Volvo 850 – hög säkerhet trots några år på nacken

En av de mest populära modellerna inom 850-segementet hette T5-R, i folkmun ”T-Gul” efter den speciella och iögonfallande gula kulören. Efterföljaren Volvo 850 R årsmodell 1996, vilken kallades ”T-Röd”, är en vidareutveckling av ”T-Gul” med bland annat förstärkt växellåda. Accelerationen från 0-100 km/h går på under sju sekunder, med en toppfart på 250 km/h – riktigt bra för en familjebil från detta årtionde. I standardutrustningen ingår ett elektroniskt antispinnsystem.

Trots att konstruktionen på Volvo 850 är till åren håller den hög klass på säkerhetsfronten – även jämfört med helt nya bilar. Du finner främre krockkuddar, bältessträckare och trepunktsbälten på alla sittplatser. Enligt Folksam är Volvo 850 20 procent säkrare än medelbilen.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Volvo (21491)

Hitta en Volvo 850 till salu i din stad

Till Bytbil.com