Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo C30 bilar

Se övriga modeller


Volvo C30 – den lilla Volvon med unik design

Volvo C30 lanserades år 2006 och är en 3-dörrars kupé med fyra sittplatser i storleksklassen Golf. Många som körde Volvo under 70-talet känner säkert igen stilgreppet i C30 från Volvosportvagnen P 1800 ES – och visst kan nostalgi vara ett säljargument!

Utseendet skiljer sig i jämförelse med C30s konkurrenter. Ett exempel är den läckra bakluckan som utgörs av en stor glasyta som ger nästan fri sikt bakom aktern. Karossen, som kännetecknas av ett snyggt utmejslat bakparti, är unik för C30. År 2012 tillverkades de sista exemplaren av C30 och ersattes av Volvo V40, men bilen är fortfarande populär på andrahandsmarknaden och visar få ålderstecken.

Volvo C30 – framtagen av och för kvinnor

Volvo C30 är en bilmodell som tagits fram i ett helt igenom kvinnostyrt projekt. Dels för att avspegla många kvinnliga bilköpares intresse för design, och dels deras tankar om miljö.

Volvo C30 är en bil som under produktionsåren ofta varit omdiskuterad. Många älskar bilens smidiga format och utstickande former. Andra menar att bilen är opraktisk med för små utrymmen. Modellen är helt enkelt tänkt som en livsstilsbil. Perfekt för unga storstadsmänniskor utan barn eller den äldre generationen med utflugna barn, och utan behov av större lastutrymmen.

Volvo C30 – pigg styrreaktion och vass väghållning

Med ett chassi som i grunden är identiskt med det som används för Volvo S40/V 50 har bilen en riktigt bra grund att stå på. Men Volvo C30 har en piggare styrreaktion och vassare väghållning om man jämför med dess syskonbilar. Som förare uppskattar man Volvo C30s näst intill perfekta avstämning mellan dess sköna åkkomfort och stadiga väghållning. Njut av en bekväm fjädring och lågt kupébuller.

Styrkänslan för den lilla Volvon är utmärkt och bilen är perfekt balanserad för avancerad kurvtagning. Tack vare den fina väghållningen och den snabba styrreaktionen är bilen också trygg då den klarar undanmanövrering bra. Vad gäller säkerhetsutrustning har Volvo C30 det mesta man kan begära som standard.

Bilen har använts till mycket av Volvo. Den har skrivits in i historieböckerna som märkets allra första elbil – Volvo C30 Electric. Den har även rönt stora framgångar inom motorsporten med deltagande i både Scandinavian Touring Car Championshop (STCC) och World Touring Car Championship (WTCC).

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Volvo (20620)

Hitta en Volvo C30 till salu i din stad

Till Bytbil.com