Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Volvo 740 bilar

Se övriga modeller


Volvo 740 blev snabbt den svenska folkhemsfavoriten

Volvo 740 lanserades år 1984 och tillverkades fram till 1992. Modellen blev en omedelbar succé och är idag en av Sveriges starkaste symboler för 1980-talet. Idag kan vi se tillbaka på Volvo 740/760 som representanter för Volvos första storbilsanpassning i modern tid. Sedan 80-talet har märket alltid haft en större sedan i sitt slimmade modellprogram vilket varit en förutsättning för att accepteras som ett seriöst familje- och prestigebilsmärke.

Volvo 740 – populär i rallysammanhang

Bilen är rymlig och har en egen karaktär som ibland har ifrågasatts (men också älskats av många). Då USA var den viktigaste marknaden när Volvo 740/760 lanserades, skulle de nya bilarna också anpassas efter de trender och krav som fanns där. Detta resulterade i en kraftigt kilformad fyradörrarsvagn, krönt med ett rejält dollargrin i fronten. Bilen är samtidigt så pass smidig att den, precis som Volvo 240, i mycket hög omfattning fortfarande används i rallytävlingar världen över.

Volvo 740 – höga kvalitetskrav

Volvo 740 har bakhjulsdrift och stel bakaxel men är samtidigt en väldigt bekväm bil för längre färder. Med mjuk fjädring är bilen stadig och tyst, har en utsökt ergonomi och fin styrning. Vid lansering var 740 en riktig prestigebil och därför var det ingen hemlighet att Volvo planerade att göra bilen mer folklig. Bland annat installerades en enklare motor vilket resulterade i Volvo 740 GLE.

Men trots att Volvo 740 var en förhållandevis dyr bil visste populariteten inga gränser. Snabbt fylldes de svenska vägarna av Volvo 740 och dess skrytsamma uppenbarelse gav bilen öknamnet ”Sossekontainern”. Kombimodellen, den så kallade Herrgårdsvagnen, lanserades år 1985 och då kom försäljningen igång på allvar. Från Volvos sida var kvalitetskraven höga – bilen skulle vara pålitlig, driftsäker, enkel och ekonomisk att underhålla. I typisk Volvoanda är Volvo 740 också en mycket säker bil och blev under produktionsåren världsledande på säkerhetsområdet.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Volvo (25205)

Hitta en Volvo 740 till salu i din stad

Till Bytbil.com