Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Redaktörens favoritartiklar 2017

Läsvärt från fjolåret.

En kombi, en mustasch och stortyska visioner hör till fjolårets läsvärda artiklar. Vår redaktör har vaskat fram de bästa.

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten, mot rymdens norrskenssky och markens snö; det gamla året lägger sig att dö. Ring själaringning öfver väg vid ratten. Ring in det nya och ring ut det gamla, specifikt de gamla nyheter vi skrev om och de hysteriska historier vi berättade 2017. Vår redaktör har något narcissistiskt valt ut sina tio egna favorithistorier från året. Håll tillgodo.

10. Unik Ferrari säljs för 150 miljoner
Egentligen var det aldrig försäljningen av vagnen som var intressant, utan dess historia från det makalösa 24-timmarsloppet på Le Mans 1959. Men visst, bilen är vacker som en hel vecka och speciell så till vida att den har aluminiumkaross och en racingmotor under huven.

Diana Varga/RM Sotheby's

En av sex Competizione.

9. Provkörd: Audi RS 4 Avant
För några timmar spelade världens alla olyckor inte någon roll. I bergen ovanför spanska Málaga fick jag smaka på allt vad Audis senaste krutkombi hade att erbjuda och bortsett från en detalj i framvagnen sken den på alla plan. En bredare bil, i alla bemärkelser, går knappt att finna.

Villy Priske

Pilen pekar på den aktiva differentialen.

8. ATS 2500 GT var mittmotorpionjär
Som så ofta handlar bilar mest om människorna bakom dem. För att förstå hur en bil blir till behöver man begripa dynamiken mellan upphovsmännen (för det är alldeles för mycket män i bilindustrin). Så även här, där en greves pengar finansierade arga ingenjörer.

En rätt skum profil.

7. Krönika: Sportbilens bortre gräns
Jag adopterade en ny bebis och det fick mig att fundera över vad som konstituerar en sportbil. Reaktionerna lät så klart inte vänta på sig – jag hade så klart fel på alla plan, i alla fall av somliga reaktioner att döma. Nåväl, vad kommer väl jag att bry mig om det när jag får vårens alla flugor i munnen?

Redaktören

En helt galen bil.

6. BMW:s klädkollektion en mustaschdröm
BMW släppte en klädkatalog och resultatet blev att jag svamlade någonting om mustascher och en läderjacka. Läs på egen risk.

BMW Group

Erkänn, du vill också vara Kenneth.

5. Biltillverkarnas bästa aprilskämt
Den första april bjuder alltid på skratt, särskilt om man letar bland biltillverkarnas pressreleaser. Vi grävde fram de bästa, efter att vår ivrige illustratör bidragit med sitt eget skämda skämt.

BMW Group

En åttabitars och en cola, tack!

4. Porsche 911R var lättast någonsin
Anton Piëch var advokaten som skulle försvara Ferdinand Porsche och det bar sig inte bättre än att Piëch gifte in sig i Porschesläkten. En av hans söner skulle skapa bilhistoria och hans förstlingsverk hette Porsche 911R.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Till och med bakljusen var lättade.

3. Bentley Bentayga Falconry lösningen på allt
Överklassen har för vana att dela ut smeknamn som kan tyckas föga smickrande för telningarna. Det tog vi fasta på när vi berättade om en av de mest överklassiga Bentleybilarna hittills.

Bentley Motors

– Seså, jaga hem några kor åt husse nu.

2. Knäppiskoncepten på Tokyosalongen
”Vacker som tandvärk om våren” var vår beskrivning av Toyota JPN Taxi. Den var en av tio favoritbilar från fjolårets bilsalong i Tokyo, en tillställning där färgstark kreativitet gör före vardagens gråskalor.

Honda Motor Co., Ltd.

Lösningen på bostadsbristen.

1. Robotrumpa testar Fords säten
Inte så mycket en nyhet om Fords senaste rumprobot som ett gnällande över bilindustrins språkbruk. Och eftersom jag är en gnällspik hamnar den här nyheten på första plats. Yay!

Ford Motor Company

Roligare än så här ser den inte ut.
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com