Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bentley Bentayga Falconry lösningen på allt

Äntligen en bil för falkenerare.

Till slut har Bentley begripit att världen behöver en bil anpassad för falkjakt. Det är bara ett litet problem som återstår.

Du vet precis hur det brukar vara. Nappe och Pidde och Floppe och du ska ju ut på falkjakt på Djurgården i eftermiddag, så du ber parkvakten att spärra av så att pöbeln inte kommer och stör och sedan ber du garaget om att polera bilen så att den inte ska se alltför anskrämlig ut.

Självklart enbart med 100% valpfluff.

Undrar förresten om de har några namn, de där som jobbar åt dig. Nä, det kan de väl inte ha? Nåja, nu ska du bara få plats med falken, Pluttifnuttan, också. Få se nu, går det att ha en falk i baksätet? Njäe, men tänk om Pluttifnuttan kommer att känna sig ensam i sin bur där i skuffen.

Äsch, där får den ju inte plats när du (tjänstefolket, alltså) har packat fullt med alla handskar och kikare och cocktailglas och sådant som sporten kräver.

Tur att du har en kombi i alla fall.

Till slut inser du att du att du får skicka ett telegram till Flappe, Snoppe och Kudde och säga någonting i stil med att Pluttifnuttan vägrar ta sina åksjukepiller, så du får ställa in. Som vanligt. Sedan får du plundra vinkällaren på några pavor Château Latour så att du får någonting att göra i kväll, medan personalen får sona sina packningsmisstag.

Men nu finns äntligen en lösning på dina problem. Bentley Bentayga Falconry by Mulliner är en bil som är anpassad just för falkjakt, med ett kit åt falken och ett kit för dina förfriskningar. Perfekt! Nu blir det ordning på alla huvor, piedestaler, handskar och sånt där. Och på groggen, förstås.

Inte blir det sämre av att Bentley faktiskt ansträngt sig för att det ska se anständigt ut också. Lådorna är klädda i kork och de individuella facken är lackade i pianoblank svärta med lasermärkta emblem.

Instrumentpanelens intarsia ser rätt okej ut den med. Tydligen har de rätt duktiga hantverkare hos Bentley i Crewe, för de har pusslat ihop 430 träbitar till någonting som faktiskt är rätt likt din älskade Pluttifnuttan. Schysst!

Fast vänta nu, fortfarande återstår problemet med var du ska göra av själva fågeln. Få se nu, får buren plats i … nej. Jaha, återstår bara en sak att göra då.

Smakar som kyckling.
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com