Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW är bästa bilmärket – enligt stor undersökning

Genesis klättar högst och Chrysler faller längst

En av de största konsumentundersökningarna bland bilägare, amerikanska Consumer Reports, har utsett BMW till bästa bilmärket.

Subaru, Mini, Lexus och Honda hamnar också på topp fem.

Och längst ner i botten hittas Jaguar, Jeep och Land Rover.

BMW brukar finnas med i toppen när Conusumer Reports presenterar sin årliga ranking av bilmärken (i fjol trea). Men 2023 är faktiskt första gången som det tyska märket hamnar allra högst upp i toppen.

Själva rankingen utgår från fyra faktorer i vilka märkena betygsätts. Det handlar om säkerhet, pålitlighet, rigorösa provkörningar samt kundnöjdhet. Den sistnämnda punkten utgår från undersökningar där Consumer Reports medlemmar fått svara på ifall de skulle kunna tänka sig att köpa en bil från samma märke igen om de fick chansen.

Japanare i toppen

Tillsammans med BMW brukar Subaru, Lexus och Honda hamna högt upp i rankingen. Utöver några tyska och sydkoreanska inslag är det japanska märken som hamnar högst upp på topplistan.

Det största språnget står dock Genesis för, som klättrade tolv placeringar upp till sjundeplatsen. Även Lincoln gjorde ett stort framsteg, som gick från plats 30 i fjol till en 20:e-plats i år.

Märken som inte finns med

På andra sidan spektrumet pekas Chrysler ut. Det amerikanska märket tappade ett dussintal platser ned till plats 29. Enligt Consumer Reports är en faktor att märken som släpper få modeller kan sjunka och stiga snabbt på denna typ av rankinglistor.

Nämnas bör också att Consumer Reports måste ha testat minst två modeller från ett märke för att det ska vara med i rankingen. Av den anledning finns inte märken som exempelvis Polestar, Fiat, Ram, Rivian och Maserati med.

Consumer Reports rankinglista 2023:

  1. BMW
  2. Subaru
  3. Mini
  4. Lexus
  5. Honda
  6. Toyota
  7. Genesis
  8. Mazda
  9. Audi
  10. Kia
  11. Acura
  12. Buick
  13. Hyundai
  14. Porsche
  15. Dodge
  16. Lincoln
  17. Tesla
  18. Infiniti
  19. Volkswagen
  20. Volvo
  21. Nissan
  22. Ford
  23. Ford
  24. Chevrolet
  25. Chrysler
  26. Mercedes
  27. GMC
  28. Mitsubishi
  29. Alfa Romeo
  30. Jaguar
  31. Jeep
  32. Land Rover
Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com