Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Här är bästa bilköpen 2020"

Många japaner - och revansch för Tesla

Japaner, japaner, sydkoreaner – och en amerikan. När konsumentorganisationen Consumer Reports utser de bästa bilköpen för 2020 blir det storslam för Toyota.
Och en liten revansch för Tesla.

Consumer Reports är den amerikanska motsvarigheten till Råd&Rön, alltså en organisation som uppgift att ge konsumenter de bästa köptipsen på en rad produkter, inklusive bilar.
För trovärdighetens skull har Consumer Reports inga annonsörer för att inte påverkas ekonomiskt på något sätt.
Varje år publicerar Consumer Reports en topplista över vilka nya bilar som är bäst, och nu har årets lista kommit.
En rad faktorer har vägts in, som vägtester, pålitlighet, ägarnas omdömen och säkerhet. För att komma med bland ”toppvalen” måste årets bilar vara standardutrustade med kollisionsvarnare och autobroms samt ”pedestrian protection-system”.

Tidigare har Tesla fått kritik av Consumer Reports, inte minst i fjol då Tesla Model 3 rankades ner på grund av ”brister i pålitlighet”. Men i år kom Model 3:s revansch när bilen utses till toppvalet bland elbilar. Se motiveringen nedan.
Gladast över Consumer Reports lista är garanterat Toyotas marknadsavdelning. Inte mindre än fyra av den japanska tillverkarens modeller utses till bästa köpen i år: småbilen Corolla, hybriden Prius, storsedanen Avalon (som inte säljs i Sverige) och sportbilen Supra.

Här är alla vinnarna:

Under 250 000 kr

Småbil: Toyota Corolla
Motivering: Mesta möjliga bil för pengarna. Bränslesnål och med ett väldigt bra säkerhetspaket.
Dessutomn har nya Corolla förbättrats när det gäller kördynamik och kurvtagning.

Här hittar du Toyota Corolla

250 000-350 000 kr

Liten suv: Subaru Forester
Motivering: Vinnare i sin kategori därför att den har en praktisk design, väldigt hög procent nöjda ägare och är imponerande ekonomisk att äga.
Att köra bilen är ett nöje: det mesta är bättre än förra generationens Forester. I en tid där alla små-suvar ser ungefär likadana ut har Forester en egen design med många fördelar, bland annat är det lätt att ta sig in och ur bilen och som förare har man väldigt bra sikt.

Här hittar du Subaru Forester

Hybrid: Toyota Prius
Motivering: Consumer Reports har utsett Prius till bästa valet inte mindre än 17 gånger. Det är mer än någon annan modell. Trots en komplex drivlina är Prius känt för att sällan eller aldrig krångla.
Den är fortsatt väldigt ekonomisk att köra – speciellt om du kan ladda ofta och mest köra på el.

Här hittar du Toyota Prius

Mellanstor sedan: Subaru Legacy
Motivering: Legacy har fått ny, lyckad design – och hamnar i topp på de flesta av våra kategorier. Den känns som en väldigt stabil och hållbar bil. Visst, den minsta motorn ger inte mycket acceleration, men Subaru erbjuder även en turbo-variant.
Invändigt är bilen väldigt rymlig och bekväm, bättre än de flesta vi testat.

Här hittar du Subaru Legacy

350 000-450 000 kr

Stor sedan: Toyota Avalon
Finns ej i Sverige.

Mellan-suv: Kia Telluride
Finns ej i Sverige.

Liten pickup: Honda Ridgeline
Finns ej i Sverige.


450 000 – 550 000 kr

Mellan-suv:: Lexus RX
Motivering: Den här bilen satte en standard när den kom i slutet av 90-talet – och den fortsätter att imponera. Enormt mycket värde för pengarna och i grundutförande börjar priset på modesta 450 000 kronor. Finns flera motorversioner, bland annat en extremt effektiv 450-hästars hybrid.
Vi önskar bara att infotainmentsystemet inte var så svårt att begripa…

Här hittar du Lexus RX

Sportbil: Toyota Supra
Motivering: Den legendariska Supra gjorde en bejublad comeback efter två decenniers frånvaro.
Det här är en underhållande bil som ger föraren ståpäls. Med en turboladdad sexcylindrig motor kan bilen accelerera snabbare än många muskelbilar med V8. Ändå är den förvånansvärt bränslesnål.

Här kan du hitta Toyota Supra

Elbil: Tesla Model 3
Motivering: Jodå, här är beviset på att elbilar kan utmana konventionella och dyra sedaner med en fantastisk prestanda och imponerande teknologi. Att trycka gasen i botten är en sällsam upplevelse där föraren trycks bakåt mot ryggstödet.
Extremt bra uppsikt för föraren, en enkel touchscreen som huserar en massa finesser och den sköna upplevelsen på vägen förminskas bara en aning av den ganska hårda fjädringen och av vindbruset.

Här hittar du Tesla Model 3

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com