Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är de bästa bilköpen 2022

Japanska bilar populära

Större
Stäng
  • Ford Mustang Mach-E är den bästa elbilen enligt Conumer Reports. Foto: Ford
    Ford Mustang Mach-E är den bästa elbilen enligt Conumer Reports. Foto: Ford
  • Ford Mustang Mach-E är den bästa elbilen enligt Conumer Reports. Foto: Ford

När konsumentorganisationen Consumer Reports utser de bästa bilköpen för 2022 blir det storslam för japanska biltillverkare, men bästa elbilen är amerikansk.

Varje år publicerar konsumentorganisationen Consumer Reports en lista över vilka nya bilar som är bäst, och nu har år 2022 lista publiceras.

Ett antal faktorer har vägts in, såsom vägtester, pålitlighet, ägarnas omdömen, samt säkerhet. För att bli ett av toppvalen, måste bilarna vara standardustrustad med kollisionsvarnare, autobroms, samt skydd för fotgängarna.

Precis som förra året är de japanska biltillverkarna i majoritet, sju av nio bilar är från Japan. Men precis som förra året går priset till den bästa elbilen till en amerikansk bil.

Här är alla vinnarna:

Under 250 000 kronor 

Småbil: Nissan Sentra (säljs inte i Sverige)

Kompakt suv: Nissan Rouge Sport (säljs inte i Sverige)

 

250 000 – 350 000 kronor

Liten suv: Subaru Forester

Motivering: Det är nionde gången som modellen får utmärkelsen, men den fick en uppfräschning inför modellåret 2022. Hemligheten bakom Foresters framgångar har varit att den är effektiv, har rymlig design, stark bränsleekonomi, fokus på säkerhet, utmärkt prestanda vid provkörningar, en stark driftsäkerhet, samt en snygg design. Den har en hög takhöjd och bättre förvarning än konkurrenterna. Dessutom är den lyhörd vilket förstärker körupplevelsen.

Foto: Subaru

Mellanstor sedan: Honda Accord (säljs inte i Sverige)

 

Hybrid: Toyota Prius

Motivering: Organisationen menar att Toyota Prius fortsätter att sätta standarden för bränsleeffektiva transporter. Den har även en bra tillförlitlighet och ägarna är fortsatt nöjda. De rekommenderar det större batteriet vilket ger en längre räckvidd på el innan man behöver gå över till vanlig hybriddrift. Båda versionerna är trevliga att köra, stabila och har en säker hantering. Den har en 11,6-tums stor pekskärm.

Foto: Toyota

350 000 ­– 450 000 kr

Suv: Toyota RAV4 Prime (säljs inte i Sverige)

Tre raders suv: Kia Telluride (säljs inte i Sverige)

 

450 000 ­–

Elbil: Ford Mustang Mach-E

Motivering: Mustang Mach-E har lånat sin styling från muskelbilen Mustang och applicerat den på den elektriska crossovern. Den har fyra dörrar, är en halvkombi, och har fyrhjulsdrift. Enligt Consumer Reports sticker den ut i elbilssegmentet. Den har snabb acceleration, smidig hantering och en bra körupplevelse. Maxeffekten är på 480 hästkrafter. Den gör 0–100 km/h på 6,1 sekunder och har en räckvidd på upp till 61 mil.

Foto: Ford

Suv: Lexus RX

Motivering: Den medelstora lyxsuven RX var banbrytande redan i slutet på 1990-talet och den fortsätter vara så i det populära segmentet. Den vinnande formeln är blandningen av komfort, prestanda, säkerhet, och tillförlitlighet. Den har en design som fortfarande ser modern ut, trots att den har varit på marknaden i sex år utan stora designförändringar. Den har fått en ny fjädring och infotainmentsystem. 3,5-liters V6-motorn är kopplad till en åttaväxlad automatlåda.

Foto: Lexus

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com