Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är bästa bilköpen 2021

Japanska bilar populära

Större
Stäng
  • Foto: Tesla
    Foto: Tesla
  • Foto: Tesla

När konsumentorganisationen Consumer Reports utser de bästa bilköpen för 2021 blir det storslam för japanska biltillverkare, men bästa elbilen är amerikansk.

Varje år publicerar konsumentorganisationen Consumer Reports en topplista över vilka nya bilar som är bäst, och nu har årets lista publicerats.
En rad faktorer har vägts in, som vägtester, pålitlighet, ägarnas omdömen och säkerhet. För att komma med bland ”toppvalen” måste årets bilar vara standardutrustad med kollisionsvarnare och autobroms samt skydd för fotgängare. 

Precis som förra året var det Toyota som var populär. Tre av den japanska tillverkarens modeller utses till bästa köpen i år: småbilen Corolla, hybriden Prius (samma som förra året) och mellanstora sedanen Camry.

Här är alla vinnarna:

 

Under 250 000 kronor 

Småbil: Toyota Corolla 

Motivering: Ger bra bränsleekonomi och har fler säkerhetsfunktioner än vissa bilar som är dubbelt så dyra. Finns också som hybridversion, samtidigt som den är trevlig att köra och komforten är bland de bästa i klassen. 

Foto: Toyota

 

Liten suv: Mazda CX-30

Motivering: Den lilla och stadsvänliga CX-30 ger en bättre känsla vid körning än sina främsta rivaler, med bra körbarhet, stabil komfort, och bra acceleration. Den har en trevlig automatisk växellåda tillsammans med en ny turbomotor som ger den lite mer klös. 

Foto: Mazda

250 000 – 350 000 kr

Hybrid: Toyota Prius

Motivering: I över två decennier har hybriden Toyota Prius satt standarden för bränsleeffektiva bilar. Trots att det finns fler konkurrenter än någonsin, så finns det ingen som erbjuder ett mer övergripande balanserat paket. Den är tillförlitlig och har mycket nöjda ägare. Numera har den fyrhjulsdrift och finns som laddhybrid. 

Foto: Toyota

 

Mellanstor sedan: Toyota Camry

Motivering: Toyota Camry parerar sina konkurrenter genom en blandning av effektivitet, prestanda och tillförlitlighet. Om man letar efter en pålitlig familjetransport med många förarhjälpmedel och säkerhetsfunktioner är det ett bra val. Finns även som hybrid. 

Foto: Toyota

 

Mellan-suv: Subaru Forester

Motivering: Forester har varit ett toppval i åtta raka år. Det är uppenbart att Subaru vet vad man gör med små stadsjeepar och de har inte avvikit från den vinnande formeln över tid. Modellen sticker ut genom att den är så lätt att leva med. Bränsleekonomin är imponerande, särskilt för en suv som inte är en diesel eller hybrid. Som standard kommer Forester med fyrhjulsdrift. 

Foto: Subaru

 

350 000 – 450 000 kr

Suv: Subaru Outback

Motivering: Outback balanserar mellan en sedans körliknande sätt och effektiviteten hos en suv. Det är allt- i-ett fordon med bred attraktionskraft. Den har en trevlig interiör, generös plats för passagerarna, och ett rymligt lastutrymme. Outback har en åkkomfort som slår vissa lyxmodeller. Modellen har gott om markfrigång och fyrhjulsdrift som standard. 

 

Suv: Kia Telluride (finns inte i Sverige)

Pickup: Honda Ridgeline (finns inte i Sverige) 

 

450 000 –  550 000 kr

Suv: Lexus RX 

Motivering: Lexus RX fortsätter att sätta standarden för det medelstora lyxiga suv-segmentet och har en kombination av komfort, prestanda, säkerhet och tillförlitlighet som inte går att slå. Allt med RX är smidigt och lyxigt, allt från åkkomforten, till den tysta kabinen och de breda smidiga sätena. Basen är en V6-motor, men finns med ett hybridsystem. 

Foto: Lexus

 

Elbil: Tesla Model 3

Motivering: Tesla model 3 ger en en körupplevelse som inte är av denna värld med dess kraftiga acceleration. Den otroliga prestandan matchas med en fantastisk körbarhet och precis styrning. Den har en minimalistisk och futuristisk design, med en massiv 15-tums skärm som används. Den har over the air-uppdateringar som läggs till allt eftersom efter att man har köpt bilen.

Foto: Tesla

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com