Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fisker Ocean får längre räckvidd – blir klassledande

"Denna prestation är en stor milstolpe"

Snart är det dags för nya elsuven Fisker Ocean att rulla ut till kunderna och ut på vägarna.

Detta föranleds av uppdaterade uppgifter.

Räckvidden i extremutförandet blir ännu längre än vad som tidigare angivits, och blir därmed klassledande bland elsuvar.

 

Den 28 april räknar Fisker med att deras elsuv Ocean ska vara godkänd för den europeiska marknaden. Efter det ska leveranserna börja.

Men såhär dryga månaden innan detta bjuder biltillverkaren på en nyhet:

Räckvidden i den dyraste varianten, det vill säga Fisker Ocean Extreme, blir alltså längre än vad som tidigare angivits.

707 kilometer på en laddning

Tidigare uppskattades det att bilen skulle ha en räckvidd på upp till 63 mil på blandad körning. Men i ett pressmeddelande kan Fisker nu skryta med att räckvidden istället lyder 707 kilometer enligt WLTP. Det är över sju mil längre det.

Detta betyder att Fisker Ocean Extreme tar sig längre på en laddning än någon annan elsuv på den europeiska marknaden idag.

– Denna prestation är en stor milstolpe för alla på Fisker och vi är förtjusta över att räckvidden är längre än våra initiala kalkyleringar, säger vd:n Henrik Fisker.

Priset: Från 450 000 kronor

Modellen i fråga är en fyrhjulsdriven historia som har två motorer som totalt levererar 550 hästkrafter. 0-100 km/h ska avverkas på 3,6 sekunder.

Priset på just Fisker Ocean Extreme börjar på 755 000 kronor.

Sedan finns det även två andra varianter i form av Ultra och Ocean Sport. Dessa kostar 615 000 respektive 450 000 kronor och har en kortare räckvidd än extremvarianten. Exakt hur långt är inte klart ännu enligt WLTP men målet från Fisker är 610 respektive 450 kilometer.

Bilen går redan att boka.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com