Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mulliner bygger jaktbil av Bentley Bentayga

Perfekt för nästa älgjakt.

När Bentley bygger jaktbil tar de hjälp av en gevärtillverkare. Resultatet kan få vem som helst sugen på skogsäventyr.

Årets älgjakt var ett misslyckande. När Leffe och Janne fällde tolvtaggare på löpande band satt du fast med stövlarna i den jämtländska leran och svor. Inte förslog din Berlingo särskilt långt mot deras Range Rover heller.

Men nästa år kan du ge igen med besked, för nu har Bentley lyssnat på dina böner och tagit fram precis det du behöver. Bakom Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner står, just det, Bentleys specialskrädderi Mulliner och av specifikationerna att döma har de tagit fram en riktigt skaplig bil för ändamålet. För att lyckas med det fick de hjälp av bössbyggarna James Purdey & Sons. Förlåt, känner du inte till Purdey? Det borde du, för de tillverkar hysteriskt dyra vapen och leveranstiden för de handbyggda hagelbrakarna är ungefär två år.

Jaså, älgar får man bara fälla med kulvapen? Nåja, lämna Purdeygevären där hemma då och packa ner en Winchester i stället, i facket mellan baksätets fåtöljer. Där bak har du också en box med plats för det där som krävs för en lyckad jakt: patroner, kikare, ett par rejäla pavor whisky och en humidor för cigarrerna.

Den bästa naturupplevelsen.

Frågan är bara var du ska göra av alla älgar. Kanske får du göra som amerikanerna och surra dem vid motorhuven. Japp, det blir toppen. Vad den kostar? Behöver du fråga har du inte råd.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com