Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Range Rover Reborn är en ny gammal bil

Goda nyheter för dig som tycker att det var bättre förr.

Land Rover har en renoveringsverksamhet utöver det vanliga. Nu ska man återuppliva Range Rover. Men det är inte gratis.

Nuförtiden är Range Rover en tämligen självklar komponent i trafikbilden, en suv bland andra om än både lite större och snabbare än de flesta. Men så har det inte alltid varit.

När Range Rover lanserades 1970 var den någonting så ovanligt som ett terrängfordon som också var en vanlig personbil. Det var en tanke som ingen hade tänkt förut.

– Ursäkta?

FCA

– Ursäkta?

Förlåt, Jeep Wagoneer gjorde förstås samma sak redan 1963. Men Range Rover skulle med tiden karva ut sin egen nisch, som terrängbilen som också var full med lyx. Herrar i oljerock älskade bilen, inte minst för att den passade så utmärkt till fasanjakten.

Här fanns plats för både bössor och byte, och man behövde inte försaka komforten bara för att man skulle ge sig ut på ägorna. Tjänstefolket, de fick förstås nöja sig med en vanlig, lätt öronbedövande Land Rover.

Nu kan du få återuppleva den tiden och i stället för att braka ut i smutsen med din nya, femhundrahästars Range Rover kan du ta din återfödda Range Rover från sjuttiotalet. Då blir framfarten inte riktigt lika stressig, för några femhundra hästkrafter kan du glömma.

Reborn är Land Rovers program som återskapar gamla bilar till absolut nyskick och nu har den första Range Rover-bilen genomgått en pånyttfödelse. Totalt ska en serie om tio bilar få nytt liv genom programmet, alla utifrån noga utvalda bilar i gott, renoveringsbart skick.

Bilen på bilderna såg dagens ljus första gången 1978 och har lackerats i kulören Bahamasguld, även om vi nog hellre skulle döpa den till sjuttiotalsdiarré. Officiell premiär kommer att ske på Rétromobilemässan i Paris nästa vecka och om du vill beställa ett exemplar börjar prislistan på 135.000 pund, motsvarande ungefär 1,5 miljoner kronor.

Det är faktiskt mer än vad en splitter ny Range Rover i allra dyraste utförandet betingar. Men, det var ju så mycket bättre förr, eller hur?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com