Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford Super Duty Limited en lyxbil för last

Läder och ädelträ i Fords nya lyxpickup.

Ett arbetsfordon med skinnklädsel och träpaneler? Ford har hittat en minst sagt speciell nisch.

Kan man få en reflexväst av finaste sidentyg? Det är i alla fall ungefär vad Ford erbjuder, när de lanserar sin Super Duty-serie av pickuper i lyxlastat Limitedutförande. Och äntligen kan man frakta segelbåtar och gruslass i den komfort som man kräver.

Ford skräder inte orden när de ska beskriva sin smörtruck: ”Föreställ dig att öppna dörren till din humidor och sjunka ner i din favoritläderfåtölj”. Humidorkänslan har åstadkommits med hjälp av träpaneler i ask, mockaimitation i taket och kohudar högt och lågt. Till utrustningen hör också 360-graderskamera, adaptiv farthållare och panoramasoltak – inte direkt standard i klassen.

Brukar vara typ plåtrent annars.

Under huven finns Fords 6,7-liters dieselåtta som i fetingen F-450 ska räcka till att dra upp till 14 ton på kroken. Pris? Minstingen F-250 Limited startar i USA på 80.835 dollar, motsvarande ca 660.000 kronor.

Inte så farligt, tills man kommer ihåg att Fords F-pickuper är uråldriga rambyggen med stela axlar och hur mycket lyx som finns i fjädringen återstår att se.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com