Ford Super Duty Limited en lyxbil för last

Läder och ädelträ i Fords nya lyxpickup.

Ett arbetsfordon med skinnklädsel och träpaneler? Ford har hittat en minst sagt speciell nisch.

Kan man få en reflexväst av finaste sidentyg? Det är i alla fall ungefär vad Ford erbjuder, när de lanserar sin Super Duty-serie av pickuper i lyxlastat Limitedutförande. Och äntligen kan man frakta segelbåtar och gruslass i den komfort som man kräver.

Ford skräder inte orden när de ska beskriva sin smörtruck: ”Föreställ dig att öppna dörren till din humidor och sjunka ner i din favoritläderfåtölj”. Humidorkänslan har åstadkommits med hjälp av träpaneler i ask, mockaimitation i taket och kohudar högt och lågt. Till utrustningen hör också 360-graderskamera, adaptiv farthållare och panoramasoltak – inte direkt standard i klassen.

Brukar vara typ plåtrent annars.

Under huven finns Fords 6,7-liters dieselåtta som i fetingen F-450 ska räcka till att dra upp till 14 ton på kroken. Pris? Minstingen F-250 Limited startar i USA på 80.835 dollar, motsvarande ca 660.000 kronor.

Inte så farligt, tills man kommer ihåg att Fords F-pickuper är uråldriga rambyggen med stela axlar och hur mycket lyx som finns i fjädringen återstår att se.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com