Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Shelby F-150 Super Snake är en muskeltruck

Astronomisk effekt i Shelbys pickup.

Behöver du en expresstransport. Nu kan du sluta leta, för amerikanska Shelby har svaret på dina frågor.

När vi i vintras berättade om Shelby Mustang Super Snake kunde vi knyta ihop historiesäcken med både Carroll Shelbys koppling till Ford och till den raka linje av Super Snake-modeller som förgyllt bilvärlden sedan det sena sextiotalet.

Shelby American

Dessutom ser den ganska fet ut.

Nu vet vi inte alls vad vi ska knyta ihop Shelby F-150 Super Snake med. Racinglegenden Shelby vrider nog på sig lite oroligt där i sin grav, för Shelby F-150 Super Snake är ungefär så långt man kan komma från AC Cobra och Ford GT40.

Jämfört med bilen den är baserad på, USA:s mest sålda bil Ford F-150, har Shelby inte bara målat på två stora, vita ränder. Man har också monterat en kompressor på femlitersåttan och fått upp effekten i 760 hästkrafter. I en pickup!

Sedan satte man på huvscoop, nya stötfångare och ett nätgaller i grillen. Jo, och så kromade fälgar förstås. De mäter 22 tum i diameter, så att hjulhusen inte ska gapa onödigt timma.

Om du vill byta ut din gamla Nissan Navara mot en Shelbypickis får du hosta upp en miljon, plus skatter och importkostnader. Men skynda dig, för Shelby tänker bara bygga 150 exemplar.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com