Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hennessey VelociRaptor 6X6 en plusmeny

När Ford F-150 Raptor helt enkelt inte räcker till

Ford visade nyligen upp 2017 års Ford F-150 Raptor. Bah, sade trimfirman Hennessey och gjorde allting så mycket bättre med en extra axel.

Ford F-150 är världens mest amerikanska bil, en pick-up som har varit USA:s mest sålda bil under åtminstone de senaste trettio åren. Bland en uppsjö av versioner och varianter är Raptor den värsta, en oborstad buse i kängor och skinnjacka.

Den senaste Raptortypen ska börja säljas i höst, då med en 450 hästkrafter stark dubbelturbosexa under den enorma huven. Diesel? Glöm det, Raptor eldar enorma mängder lättflyktig bensin.

Men trimfirman Hennessey verkade inte särskilt imponerade av Fords alla ansträngningar. För redan innan Raptor har nått ut i försäljningshallarna visar Hennessey upp sin egen sexhjuliga tolkning på Raptortemat. Möt VelociRaptor 6X6.

Hennessey är inga duvungar. De har vässat amerikanskt järn sedan 1991 och har världens snabbaste bil (enligt dem själva) på modellprogrammet. Hennessey Venom GT är en förlängd Lotus Exige med mer än 1.200 hästkrafter bakom stolsryggarna.

Sångaren i Aerosmith har köpt en Venom GT.

Sångaren i Aerosmith, Steven Tyler, har köpt en Venom GT.

Så när Hennessey gör någonting menar de förmodligen allvar. Hennessey VelociRaptor 6X6 har inte bara en extra bakaxel, utan också låsbara diffar, stötdämpare från Fox, 20-tumsfälgar och ett sminkpaket som inger respekt.

Och för den som tycker att 450 hästkrafter är lite i minsta laget lovar Hennessey att de lätt kan skrämma upp maskinen till över 600 hästkrafter – mot rundlig betalning, förstås.

Det är mer pulver än i Mercedes-Benz G 63 AMG 6X6.

Det är mer pulver än i Mercedes-Benz G 63 AMG 6X6.

När Hennessey VelociRaptor 6X6 börjar säljas under nästa år startar prislistan på 295.000 dollar. Sugen? Lycka till med importen.

Foto: Hennessey Performance, Daimler AG
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com