Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hennessey trimmar Lincoln Navigator

Jättebilen klarar kvartsmilen på 12,9 sekunder

När Hennessey sätter tänderna i den enorma Lincoln Navigator blir resultatet spektakulärt. Den klarar kvartsmilen på 12,9 sekunder.

Har du funderat över att plocka ut en Lincoln Navigator, men tyckt att den med sina 457 hästkrafter varit lite för trött? Ingen fara, för nu har Texasbaserade Hennessey vridit upp den 3,5 liter stora turbosexan till drygt 600 hästkrafter och äntligen kan den kvarterstora bilen röra på sig som om den inte alls vägde två och ett halvt ton.

Och ja, det är precis samma Hennessey som har gjort en tusenhästarsbil av Chevrolet Camaro, gett Ford F-150 Raptor en extra axel och lovat att jättesnabbast i hela världen med hyperbilen Venom F-5. Nu har de alltså gett sig på stackars Lincoln också.


Läs mer: Lincoln Navigator är stor som ett hus


Genom att montera större insug, frontmonterad laddluftkylare och ett rostfritt avgassystem har Hennessey förvandlat lyxbussen till en dragster som klarar kvartsmilen på 12,9 sekunder.

För att hålla någon ordning på alla vildhästar har Hennesseys tolkning av Lincoln Navigator också fått styvare fjädring, smidda aluminiumfälgar och biffig bromsutrustning från Brembo. Kitet, kallat HPE600, kostar 19.950 dollar och då ingår garanti i tre år eller 5.800 mil. Om man bor i USA, det vill säga.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com