Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Se lyxiga Lincoln Navigator Concept

Snacka om all–in!

Lincoln som med sin Navigator så gott som uppfann lyx-segmentet för SUVar i slutet på 90-talet siktar på att ta sig tillbaka på toppen. Se bilderna på den vräkiga lyx-SUVen.

Med inspiration från lyxiga segelfartyg och yachter ritade Lincolns designteam den nya konceptbilen. Resultatet blev ett helt nytt koncept med diskret lyx i en stor SUV, influenser av rena moderna linjer, blå färger från hav och himmel, teak-detaljer och, hör och häpna, en modulgarderob.

– Den helt nya Navigator Concept återinför vår vision att ge varje Lincoln-ägare vad vi kallar för diskret lyx. Bilar och upplevelser som är eleganta, kraftfulla och lugna, säger Kumar Galhotra, vd för Lincoln.

Motorn är en 3,5 liters V6 på  över 400 hästkrafter och den lycklige föraren kan ställa in olika körlägen beroende på underlag och humör. Broms-assistans, kameror runt hela bilen, system som hjälper föraren att hålla bilen på vägen (lane-keeping system) med en diskret vibration i ratten när man är utanför den planerade körlinjen. Ja, det är några av de tilltänkta funktionerna.

Om man kan ana lyxen på utsidan så är den uppenbar på insidan. Förare och passagerare färdas i Lincolns patenterade ”Perfect Position Seats” med bland annat 30 olika inställningar. Innan man satt sig i en sådan stol har man klivit in under måsvinge-dörrarna och hälsats välkommen av en unik ljussekvens signerat Lincoln.

– Den här formen av diskret lyx särskiljer Lincoln. Nu visar vi de som är intresserade av stora SUVar att vi kan motsvara deras förväntningar, utan att sticka ut mest på vägarna, avslutar Kumar Galhotra, vd för Lincoln.

Ja, mycket bling-bling är det och säkerligen en bil som dyker upp i kommande hiphop-videos i framtiden. Men likväl en spännande satsning och vi ser fram emot att se om måsvinge-dörrarna blir en verklighet i produktion.

Foto: Lincoln
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com