Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Annie Leibovitz plåtar Lincoln Continental

En av vår tids största fotografer

Lincoln Continental har återuppstått från femton års dvala. För att väcka liv i ett avsomnat namn har Lincoln anlitat en minst sagt känd fotograf.

Hon har plåtat Mick Jagger i en hiss. Hon fotograferade John Lennon i sängen med Yoko Uno samma dag som han sköts. Hon har ställts ut på Londons National Portrait Gallery. Annie Leibovitz är en av vår tids största porträttfotografer.

För första gången har hon nu genomfört ett biljobb. När Fordägda Lincoln ringde och ville ha sin nya Continental plåtad måste de ha erbjudit någonting alldeles extra, för Leibovitz tackade ja.

Att Lincoln väljer ett annorlunda sätt att marknadsföra nya Continental kan ha att göra med att modellnamnet behöver väckas till liv. Den förra modellen slutade tillverkas 2002 och namnet har sakta falnat i minnets mörkare hörn sedan dess.

1961 var Continental hetaste hett.

1961 var Continental hetaste hett.

Leibovitz Linconbilder togs i och omkring New York City med några högst ickeprofessionella modeller – en skådespelare, en regissör och en musiker. Och en hund, Seven, som regissören hade med sig. Allt för att Leibovitz skulle spegla den autenticitet som uppdragsgivaren Lincoln önskade sig.

Foto: Annie Leibovitz/ The Lincoln Motor Company
redaktoren@bytbil.com

 

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com