Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Hennessey Exorcist har tusen hästar

Men som allt annat har den ett pris

Toktrimmarna hos Hennessey har vridit ur Chevrolet Camaro ZL-1 till det yttersta. Möt deras läskiga Exorcist.

Chevrolet tyckte nog att de tog i från tårna när de gav den senaste Camaro ZL-1 650 hästkrafter – och som om det inte vore nog, klämde de i med ZL-1 1LE som skulle vara ännu kvickare på bana.

Då försökte den Texasbaserade trimfirman Hennessey Performance dölja en fnissning och kastade en blick av medlidande åt Chevrolets håll. Sedan vred de upp volymen till 1.000 hästar jämnt och därmed var Hennessey Exorcist född.

Med den helt vanliga Chevrolet Camaro ZL-1 som bas har Hennessey bytt grenrör, vässat kamaxlarna, portat topparna, biffat till insuget och uppgraderat laddluftkylaren. Framför allt har Hennessey bytt ut kompressorn mot en som är väsentligt större.

Sedan skickar de ut all kraft genom standardtransmissionen – om man inte har valt den 10-växlade automatlådan förstås, för i så fall behövs en liten förstärkning som kostar 10.000. Dollar, alltså.

Lugnt, jag planterar bara några nya cent så …

För den som gillar rattlåsracing – Exorcist ska klara kvartsmilen på 10 sekunder – kan Hennessey komplettera din Exorcist med ett Drag Pack, med fetare drivaxlar och ett par dragracingradialer. Själva grundpaketet går på 55.000 dollar, men då behöver du också stå för en Camaro ZL-1 själv. Aj.

Ändå räknar Hennessey med att kunna kränga iväg ett hundratal bilar om året, kanske beroende på att man också erbjuder två års garanti. Vilket kap!

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com