Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Maserati släpper special-Ghibli

Får svart lack och tvåfärgat läder.

I begränsad upplaga kommer Maserati att erbjuda en specialvariant av Ghibli kallad Ribelle. Den får svart metalliclack och tvåfärgad läderklädsel.

Maserati presenterade i går en specialmodell av Ghibli kallad Ribelle. Den ska tillverkas i 200 exemplar och särskiljer sig från övriga Ghiblimodeller genom att levereras i en speciell svart metalliclack samt en interiör med svart och rött läder och kontrasterande sömmar i stolar och på paneler. En numrerad Ribell-plakett på mittkonsolen berättar för dig och dina passagerare vilket nummer i ordningen din bil har.

En rad extrautrustningsalternativ har också paketerats i ett särskilt Ribelle Plus-paket, som innefattar LED-matrisstrålkastare, laminerade, mörktonade sidorutor, ljudsystem från Harman Kardon och, som pricken över i, soltak.

För soltak är lyx.

Tekniskt skiljer sig Ribelle inte från övriga Ghiblimodeller och du kan beställa den med antingen bensinsexor på 350 eller 430 hästkrafter eller en dieselsexa på 275 hästkrafter. Vad nu diesel har att göra i en Maserati.

Men vänta nu, Ghibli? Är inte det en läcker sjuttiotalscoupé som också fanns i öppet utförande? Med V8 och stel bakaxel? Jo, men sedan 2013 har namnet också prytt Maseratis mellanmodell, en slags BMW 5-serie på italienska. Visst, den har inte mycket med sjuttiotalets Giugiarodesign att göra, men som ett udda alternativ till de mer konventionella premiumtyskarna kanske den kan vara värd en tanke. Om man har råd. Och törs, förstås.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com