Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Maserati GranTurismo får ny nos

Välkommen uppfräschning för ålderstigen coupé.

Varför ändra ett vinnande koncept, tycks Maserati fråga sig. GranTurismo ansiktslyfts men förändringarna är försiktiga.

Faktiskt presenterades Maserati GranTurismo, märkets mesta coupé, för över tio år sedan, då som en tvådörrarstolkning av förra generationens Quattroporte från 2003. Så GranTurismo torde vara en av bilvärldens äldsta modeller vid det här laget.

Och än är det inte över. För nu kommer en ansiktslyft version som ska försöka hålla sig relevant ännu ett tag bland alla Ghibli och Levante och allt vad Maserati har spottat ur sig de senaste åren.

Maserati

Och snart kommer väl Alfieri också.

Mest iögonenfallande är den nya grillen som flankeras av stora, trekantiga luftintag som tillsammans ska förbättra luftflödet och sänka luftmotståndet en smula. Men också på insidan har det hänt saker. Mittkonsolen har möblerats om och numera har GranTurismo en stor pekskärm för infotainmentsystemet och mobilintegration är standard.

Sedan var det nog slut på nyheter. Jo, instegsmodellen försvinner från programmet, så nu erbjuds bara den 460 hästkrafter starka 4,7-liters V8-motorn ihop med en sexväxlad automatlåda. Välj mellan Sport eller MC, där den senare är lite lättare och mer fokuserad på hårdkörning. Eller kanske den öppna GranCabrio förstås.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com