Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då elektrifieras Maserati helt

2023 lanseras de sista modellerna med förbränningsmotorer

Större
Stäng
  • Maserati Gran Turismo Folgore lanseras nästa år. Foto: Maserati
    Maserati Gran Turismo Folgore lanseras nästa år. Foto: Maserati
  • Maserati Gran Turismo Folgore lanseras nästa år. Foto: Maserati
  • Maserati Gran Turismo Folgore lanseras nästa år. Foto: Maserati

Den italienska biltillverkaren Maserati kommer snart enbart sälja elbilar. Om ett år kommer de sista modellerna med förbränningsmotorerna.

En hel värld ställer om och elektrifierar sina bilmodeller. För vissa biltillverkare går processen snabbare, för andra långsammare.

Nu har den italienska sportbilstillverkaren Maserati meddelat att de enbart kommer sälja elbilar till 2030. De kommer även lansera de två sista modellerna med förbränningsmotorer 2023.

Anledningen att de ställer om tidigare än planerat, är enligt Davide Grasso, vd för Maserati, att kundernas preferenser har förändrats.

2025 kommer de första renodlade elbilarna från Maserati att lanseras. Suven Maserati Levante och sedanen Maserati Quattroporte kommer då enbart erbjudas som renodlade elbilar. De kommer ha självkörande egenskaper på nivå 3.

Över 1 200 hästkrafter

Namnet Folgore kommer läggas till i modellnamnet på de renodlade elbilarna. Även elektrifierade versioner av GranTurismo och GranCabro kommer lanseras nästa år, tillsammans med den mellanstora suven Grecale. Alla tre kommer också finnas med enbart förbränningsmotorer, där den sistnämnda lanseras nästa vecka. 2025 lanseras även Maserati MC20 som elbil.

Maserati presenterade även några specifikationer för GranTurismo Folgore. Den får en effekt på över 1 200 hästkrafter. Alla Folgore-modeller kommer ha fyrhjulsdrift som standard. För den som vill ha en bakhjulsdriven version finns det lite hopp. Maserati har inte planerat för bakhjulsdrift, men samtligt utesluter de inte någonting.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com