Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Morgan EV3 Junior är barnens drömbil

Handbyggd minibil med kolfiberkaross och handsydd läderklädsel.

Morgans galna trehjuling kommer nu i en eldriven miniversion. Barnen kommer att jubla, men det krävs en stark plånbok.

Morgan är en märklig korsning av gammalt och nytt. Träbitar och handknackade karossplåtar samsas med aluminiumstrukturer och moderna motorer. Men när Morgan 3 Wheeler presenterades 2011 var det gammalt rakt igenom: en stålram med en handknackad aluminiumkaross som hölls upp av en stomme av askträ, allt drivet av en motor med rötter i femtiotalet.

Sedan lyfte man in allting i 2000-talet i fjol med Morgan EV3, som är en eldriven high tech-version av 3 Wheeler, med ett om möjligt ännu galnare utseende än sin bensindrivna brorsa.

Treögda monster bör hålla sig till mytologin.

Morgan

Treögda monster bör hålla sig till mytologin.

Nu släpper Morgan en miniversion av EV3, kallad EV3 Junior och den har något så avgjort nutida som en kolfiberkaross, samtidigt som läderklädseln är handsydd och instrumentpanelen är av trä.

Avsedd för barn från sex år och uppåt är det inte fråga om någon raket: toppfarten är 16 km/h. Räckvidden är ungefär en och en halv mil och det tar fyra timmar att ladda battterierna.

Tre kulörer kommer att vara tillgängliga: röd, grön eller elfenbensvit, men mot ett mindre tillägg ska man kunna beställa valfri kulör ur Morgankatalogen.

Morgan EV3 Junior handbyggs sida vid sida med sina fullvuxna syskon i Morgans fabrikslokaler i Malvern söder om Birmingham och den ska säljas genom Morgans ordinarie försäljningskanaler. Priset är 6.662,50 pund, motsvarande ungefär 75.000 kronor plus skatter och avgifter.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com