Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Biltillverkarnas bästa aprilskämt

Eller sämsta, beroende på hur du ser det.

Den första april har passerat och med det datumet också de dummaste idéerna. Vi har vaskat fram biltillverkarnas ”bästa”.

Den första april 1950 meddelade den svenska tidningen Göteborgs-Posten att Öland lossnat från havsbotten och flutit in mot den svenska kusten. Därmed var ribban lagd för hur ett bra aprilskämt skulle utformas – trovärdigt för ett ögonblick, tills man tänkt efter.

Men Göteborgs-Posten var naturligtvis inte först med att skämta april. Redan på femtonhundratalet sjöng barder om baroner som skickat sina tjänare på falska ärenden och kanske sträcker sig rötterna ända tillbaka till romartidens glädjefestival Hilaria.

I våra dagar har det gått inflation i aprilskämten och varenda biltillverkare – utom Porsche, de är för duktiga för att ha humor – skickade ut pressreleaser om mer eller mindre osannolika nyheter. Vi har vaskat fram några av favoriterna.

1. Smart Forsea
Småbilsdivisionen hos Mercedes-Benz släppte bomben om en amfibiebil kallad Smart Forsea. Med utseende som en Amphicar korsad med ett kylskåp från Smeg ska Smart Forsea lanseras i sommar och premiären är utlovad att innefatta en korsning av Messinasundet. Jo, moderbolaget Daimler AG meddelar också att Smart Forsea ska ses som ett komplement till den så framgångsrika rälsversionen av Smart, kallad Forrail.

Daimler AG

Snart föremål för en Disneyfilm: Hitta botten.

2. Lotus Pet Lid
Du vet precis hur det är – du vill åka bankörning, men kattskrället ska ju ha mat och ny kattsand så det blir ingenting med det. Men Lotus har löst problemet och nu kan du ta med dig Missan runt banan. För de har tagit fram en hjälm åt djuret. Kallad Lotus Pet Lid ska den erbjuda alldeles tillräckligt med säkerhet för att vara precis lika bra som idén att ta på en katt en hjälm och sedan fläska runt en racerbana. För alla som någonsin sett en katt förstår ju hur uppskattat det skulle vara.

Lotus Cars

– I kväll ska husse dö.

3. Honda Lovescreen
Forskning visar att fyra av fem millennials är för bortskämda upptagna för att hinna med några intrång på dejtingscenen. Motormästarna Honda vill hjälpa dem att hitta partners med hjälp av en app i instrumentpanelen där man kan swipea höger eller vänster med vindrutetorkarna. Eftersom appen Lovescreen söker upp mottrafikanter i närheten lär du ändå bara skicka dem åt vänster, för inte vill du väl dejta någon som just trängt sig in före dig på motorvägen.

Honda

Swipe to hell with you.

4. McLarens fjäder-wrap
Äntligen kan du beställa din McLaren klädd i fjädrar från McLaren Special Operations i stället för konventionell karosslack. Tiotusen kolfiberskaftade fjädrar ska inte bara förhöja utseendet, utan också förbättra karossens aerodynamiska egenskaper. Dessutom ska fjäderdräkten inte väga mer än ett helt vanligt lager lack. Det framgår inte om tjära ingår, men det ger åtminstone en ny dimension åt Mikael Rickfors gamla slagdänga Vingar för Pengarna.

McLaren Automotive

Flyger som en struts.

5. Mini John Cooker Works Package
BMW försökte sälja på oss en eldriven hundkorg, men den lätta gick vi inte på. Då är dottermärket Minis nya utrustningspaket ett bättre kort. Från och med den 1 april kan man beställa sin Minicabbe med John Cooker Works-paketet, som innefattar en matberedningsyta av solid ek som ihopfälld får plats i bagageutrymmet, men som utfälld utgör en komplett yta för matlagning och –försäljning. Foodtrucks, se er hotade.

BMW Group

– En åttabitars och en cola, tack!

6. Saab GAS1 Gröngölingen
Javisstja, det var ju vårt eget infantila skämt. Vi ber om ursäkt för det.

Bytbils illustratör

Vi har stoppat in vår illustratör i skrubben igen.
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com