Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är de bästa bilarna 2020

Vilka var egentligen de bästa bilarna 2020?

Större
Stäng
  • Foto: Shutterstock
    Foto: Shutterstock
  • Foto: Shutterstock

Det har producerats och visats upp många bilmodeller i år. Men vilka vilka var egentligen de bästa bilarna 2020? 

Året 2020 blev verkligen inte som vi hade hoppas och trott på. Bytbil har tidigare skrivit om de sämsta lyxbilarna i år. Men vilka har varit de bästa? Bilsajten The Drive har presenterat en lista på bilar som de anser är de bästa år 2020.

 

Den återfödda ikonen: Chevrolet Corvette

The drive menar att Chevrolet Corvette kanske inte var den mest hajpade bilen, men som visade sig vara en av de bästa. Den var rolig att köra, oavsett om det var på bana, eller i vanlig trafik. Med sina 495 hästkrafter är den löjligt enkel att köra fort med. De kommenterar förtjust att en ny elektrifierad Grand Sport/”E-Ray, Z06, och ZR1 kan vara på gång. 

Foto: Chevrolet

 

Superbilsjagaren: Porsche 911 Turbo S

Porsches 992-generation 911 Turbo S det som verkligen håller Woking och Maranello uppe på natten när det gäller prestanda. Visst, den är inte billig, men kan krossa sjusiffriga sportbilar. Den har 640 hästkrafter och gör 0-100 på 2,7 sekunder och har en toppfart på 330 km/h. 

Foto: Porsche

 

Superbilen: McLaren GT

Visst, Corvette och Porsche som försöker utmana ordentliga superbilar är coola, men McLaren GT är snäppet bättre. Den har en mittmotor, låg profil och de obligatoriska ”miljardärsdörrarna”. Bilen är tänkt att vara för en ”Grand Tour”,  där den inte enbart passar för att köras runt Silverstone, utan även köras fram och tillbaka från London. Enligt The Drive, är den både vacker, väldigt snabb och mångsidig. 

Foto: McLaren

 

Lastbilen som har en Hellcat-motor: Ram 1500 TRX

Det är en superram med 702 hästkrafter, en Hellca V8 under motorhuven. Rivaliteten mellan ägare av Ram och Ford kommer antagligen fortsätta i årtionden, huruvida F-150 Raptor, eller om TRX är bättre, men spelar det någon roll? Olika bilar för olika personer. 

Foto: Ram

LÄS MER: De hetaste bilarna på Blocket 2020

 

Den överraskande mest värdefulla modellen (MVP): Ford Bronco Sport

Även mesta surret kring Ford Bronco handlade om den nyligen försenade två och fyrdörrars modellen för terrängkörnings-ändamål, räkna inte bort den mindre, Bronco Sport CUV (kompakt-suv). Den baseras på en Ford Escape och imponerar med bra köregenskaper tillsammans med en bekväm och praktisk cockpit, tillsammans med en robust design. 

Foto: Ford

 

Det mest kompletta paketet: Land Rover Defender

Land Rover lanserade den återfödda Defender. ”En vecka med den nya Defender visade sin potential att vara det mest underhållande och allomfattande användbara fordonet Land Rover har lagt ut i åldrar” menar The Drive.

Foto: Land Rover

 

Ingen gör det bättre (i alla fall inte ännu): Tesla Model Y

Byggkvaliteten lämnar mycket att önska, men Tesla fortsätter att tillverka elbilar som får äldre biltillverkare att känna att de ligger ett par steg bakom, och Model Y är inget undantag. Enligt William Clavey på The Drive har den en räckvidd som ännu inte är matchad, smidiga motorer och förvånansvärt roliga köregenskaper. De andra biltillverkarna har mycket att hämta ikapp. 

Foto: Tesla

 

Bästa elbilen som inte är en Tesla: Porsche Taycan

Porsche Taycan representerar det bästa försöket att stjäla kronan från Tesla när det kommer till elbilar. Den är lyxig och kombinerar det direkta vridmomentet, den tysta mjukheten från en elbil, med den den inneboende kvaliteten i en Porsche. Den är snabbare och har bättre kvalitet än Tesla Model Y. Men den är betydligt dyrare. 

Foto: Porsche

 

Folkets mästare: Honda Civi Type R

Det är den bästa av alla bilar som The Drive har testat i år. Enligt dem är det en sak att bygga en bra förarbil när man kan ut mer än 200 000 dollar i betalt för den, men det är en helt anan utmaning att göra det när man kan köpa en för 37 950 dollar, och det har Honda lyckats med. 

Enligt The Drive erbjuder Civi Type R en fantastiskt framaxel, en storslagen växellåda och en frenetisk turbomatad motor. Lägger man ihop de delarna representerar det en av de bästa körupplevelserna vid vilket pris och vid vilken tidpunkt som helst. 

Foto: Honda

 

LÄS ÄVEN: Bonus-malus ska ändras 2021

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com