Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

De sämsta lyxbilarna 2020

Vilken har varit den mest överskattade lyxbilen i år?

Det har tillkommit många nya bilmodeller i år, men vilka lyxbilar har egentligen varit sämst i år? 

Bloomberg har satt ihop en lista över de sämsta lyxbilarna i år. De har valt ut en bil för varje kategori: största besvikelsen, den minst minnesvärda modellen, och den mest överskattade. 

Journalisten Hanna Elliott på Bloomberg menar att bilåret 2020 borde ha varit bättre än vad det egentligen blev, men att ingen av bilarna som hon har valt ut var dåliga, utan att de var bleka eller oansenlig. 

Förr i tiden kunde faktiskt bilarna gå sönder, sprängas eller så kunde man skadas rejält vid en kollision. Att en bil är blek är ändå ett lyxproblem menar Hanna Elliot.

Största besvikelsen: Mercedes-Maybach GLS

Mercedes-Maybach GLS är en suv med 558 hästkrafter och som kostar 161 550 dollar (cirka 1,2 miljoner svenska kronor). Me den här modellen var 111 år gamla Maybach var mogen att utnyttja konsumenter som älskar bilnostalgi, en modell som kan tävla mot Rolls Royce-Culinan och Bentley Bentayga, men så fel förväntningar Hanna Elliott hade. 

Enligt henne faller modell in i den olyckliga mellanvägen där den varken är snabb, eller elegant. 

”Visst, den första suven från Mercedes-Maybach som har en körstil som är lika smidig som ankfett, och en elegant, tekniskt avancerad interiör som känns antingen som ett spa, eller som en nattklubb, beroende på passagerarens preferenser. Men så känns också den underbara, mer diskreta sedanen Mercedes-Maybach S-Klass. Faktum är att när jag förankrats i suven, glömde jag bort att jag satt i något mer speciellt än en S-Klass, tills min blick fastnade på en av Maybach-logorna som fanns prydda i bilen”

LÄS MER: 10 bilar som samlare ska köpa nästa år

Hon anmärkte även på bilens utseende, där den jämförs med Volvo och andra lite billigare (allt är relativt) märken. 

 

 

Den minst minnesvärda modellen: Jaguar F-Type R Convertible

Jaguar F-Type R Convertible debuterade 2015 fick den beröm för sin design och sitt pris av Hanna Elliot. Den ska dessutom vara rolig att köra, men den har sedan dess överträffats av sina konkurrenter från Porsche, BMW och Mercedes, och till och med Aston Martin tillverkar vackra bilar emellanåt. 

Den fick ett ansiktslyft till modellåret 2021, men saknade inspiration, köregenskaper, samt byggkvalitet för att vara konkurrenskraftigt inom sitt segment, menar Hanna Elliot. 

” F-Type erbjöd några uppdateringar: ny stötfångare, tunnare LED-strålkastare och ett glansigt, svart, Jaguar leaper-märke. De lade till en 12,3-tums pekskärm i interiören, som kändes plastig. Sittandes bakom ratten kan F-Type beskrivas som advekat, säker och fin. Men det är inte lämpliga beskrivningar för vad som borde vara en spännande sportbil”.

 

Mest överskattade: Porsche 911 Speedster

Porsche 911 Speedster debuterade som koncept 2018, men det var inte fören 2020 som den tyska biltillverkaren lät några journalister köra modellen, och då var den enligt Hanna Elliott redan föråldrad. Speciellt det gamla infotainmentsystemet från föregående 911-generationen, jämfört med nya tekniken i nästa generationens 911 stack ut. 

”Efter de spännande Taycan-varianterna , den fantastisk Panamera Sport Turismo och exeptionella nya 911 Turbo S som alla kom till marknaden i år, plus utsikten av nya 911 GT3 i början av 2021, kändes den nu irrelevanta Speedster bedrövlig bakom tiden – och ännu inte tillräckligt gammal för att bli cool igen” 

LÄS ÄVEN: Bilarna som säljer bäst på Blocket just nu

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com