Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bilarna som säljer bäst på Blocket just nu

Högt tryck har pressat upp alla priser

Elbilsförsäljningen har verkligen tagit fart på begagnatmarknaden, visar nya siffror Blocket. 260 procent fler elbilar publicerades jämfört med samma period förra året. Trycket efter elbilar har gjort att även priserna har pressats upp. Här är bilarna som platsade på topp 10-listan över mest sålda bilar på Blocket i november.

Allt fler laddbilar registreras i Sverige, och fortsätter den trenden som finns i resten av Europa. Nu visar nya siffror från Blocket att det säljs allt fler begagnade elbilar. I november publicerades 260 procent fler annonser på elbilar jämfört med samma period året.

Efterfrågan är rekordhög och därmed stiger priserna ordentligt, mediapriset gick upp med 21 procent på de publicerade annonserna. Varje vecka har Blocket fordon haft cirka 10,7 miljoner besökare. Av de modeller som sålde bäst var Volkswagen Golf populärast där median-årsmodellen var från 2015 och såldes för ett medianpris på 120 000 svenska kronor, följt av Volvo V70 med ett medianpris på 49 000 kronor och 2008 som median-modellår.

LÄS MER: Bonus-malus ska ändras 2021

Tredje populärast var en annan Volkswagen: Passat där medianpriset var 137 400 kronor och år 2015. Kanske inte helt oväntat var det även Volvo och Volkswagen med flest visningar på Blocket under november månad, men det när kommer till bilmodell var det BMW 3-serien som hade flest visningar. Även Audi och Mercedes-Benz var populära bilmärken.

– Elbilarna har kommit starkt, något som inte minst märktes under november månad som var den starkaste hittills i år. Priserna på begagnade elbilar skjuter i höjden och efterfrågan är rekordhög. Allt fler får upp ögonen för elektrifierade fordon och i en ny undersökning svarar var sjätte att de vill skaffa elbil nästa gång de köper bil, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Fordon på Blocket.

Mest har priserna ökat på miljöbilar och hybrider, 28 procent, sedan priserna på elbilar har ökat med 18 procent. Priset på dieselbilarna har varit förändrade, medan bensinbilarna ökade med 25 procent.

LÄS ÄVEN: Förmånsvärdet på miljöbilar höjs ordentligt

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com