Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är bilarna som säljer bäst på Blocket just nu

Trenden fortsätter peka uppåt

Större
Stäng
  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay
  • Foto: Pixabay

Blocket fortsätter att vara en het marknad även efter våren. Priskurvorna pekar fortsatt uppåt och svenskarnas intresse för att köpa bilar fortgår. 

Svenskarna fortsätter att handla bilar på Blocket. Under våren har priskurvan pekar uppåt och nu visar nya siffror att trenden håller i sig. I Juni ökade priserna med 17 procent jämfört med samma period förra året.

– Redan i våras såg vi indikationer på en prisutveckling till sommaren och den kan nu bekräftas. Dels har många ställt in sig på semester i Sverige i sommar. Och nu lättar också restriktioner internationellt, vilket kan vara ytterligare en faktor bakom den höga efterfrågan, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket.

LÄS MER: Bytbil provkör: Kia Sorento Plug-In Hybrid

Störst prisökning har bensinbilarna haft med 21 procent. Medianpriset på bensinarna är 169 000 kronor. Dieselbilarna ökade med 13 procent, med ett medianpris på 249 900 kronor och elbilarna ökade med 8 procent. Medianpriset är nästan lika högt som dieselbilarna: 248 900 kronor. Miljöbränsle/hybriderna ökade med 11 procent och medianpriset landade på 244 900 kronor. 

Bilmodellen som såldes mest av i juni var Volkswagen Golf, årsmodell 2015 med ett medianpris på 115 000 kronor. Även Volvo V70 årsmodell 2008 sålde bra och hade ett medianpris på 50 000 kronor. Volkswagen Passat, Volvo V60, respektive BMW 3-serien avslutar topp fem. 

– Bil ger en rörlighet och frihet som få andra transportmedel. Volkswagen Golf presterar ofta högt på alla områden och har tidigare utsetts till bästa begagnade bil. Volvon är en pålitlig klassiker, särskilt uppskattad som familjebil, säger Tero Marjamäki.

LÄS ÄVEN: Retro Porsche 911 – med upphottad motor

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com