Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Elbilspriserna på Blocket fortsätter skena

Även intresset för bensinbilar har ökat.

Större
Stäng
  • Volvo V70 var den mest sålda bilen bland privatpersoner på Blocket. Foto: Volvo
    Volvo V70 var den mest sålda bilen bland privatpersoner på Blocket. Foto: Volvo
  • Volvo V70 var den mest sålda bilen bland privatpersoner på Blocket. Foto: Volvo

Priserna på begagnade elbilar på Blocket fortsätter att öka. Dock verkar även intresset för begagnade bensinbilar öka visar nya siffror.

Nya siffror från Blocket visar att priserna på begagnade elbilar fortsätter att öka. De fyra första månaderna i år har priserna ökat med 42 procent. I medianpris kostar nu en elbil 479 000 kronor. I april ökade priset med 6,68 procent jämfört med månaden innan.

Är jämförelseperioden tolv månader tillbaka, har priset på en begagnad elbil, årsmodell 2012–2022 och som rullat mellan 1 000 och 14 999 mil, ökat med 77 procent.

Volvo V70 med ett medianpris på 25 000 kronor var modellen som sålde bäst bland privatpersoner i april; följt av Volkswagen Golf, medianpris 25 000 kronor; och BMW 3-serien, medianpris 60 750 kronor

Tittar man i stället på bensin- och dieselbilar, har medianpriset stigit med 2,7 procent, respektive sjunkit med 1,6 procent. Priserna på miljöbränsle/hybrid har minskat ännu mer: 6,6 procent. Det intressanta är dock att antalet annonsvisningarna för bensinbilar ökat med 41 procent mellan mars och april.

Volkswagen Golf, medianpris på 179 900 kronor var modellen som sålde bäst hos bilhandlare i april; följt av Volvo XC60, medianpris 339 000 kronor; och Volkswagen Passat, medianpris 209 900 kronor.

– Intresset för elbilar har skjutit i höjden och priserna följer samma utveckling. Detta förklaras delvis av stigande bränslepriser som gör elbilar till ett allt mer attraktivt alternativ, och självklart spelar viljan att välja ett mer hållbart fordon in. På grund av komponentbrist är väntetiderna på nya bilar också rekordlånga vilket gör att många ser begagnatmarknaden som ett sätt att få sin bil snabbt, säger Marcin Stepman, fordonsexpert på Blocket.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com