Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Trenden är bruten – elbilspriserna ökar

Nu är trenden för fallande priser på begagnade elbilar bruten

Större
Stäng
  • Mellan januari och februari ökade priserna på begagnade elbilar. Foto: Blocket
    Mellan januari och februari ökade priserna på begagnade elbilar. Foto: Blocket
  • Mellan januari och februari ökade priserna på begagnade elbilar. Foto: Blocket

Under hösten och den första månaden i år sjönk priserna på begagnade elbilar. Men nu är trenden bruten, visar nya siffror från Blocket.

Under hösten sjönk priserna på begagnade elbilar på Blocket. Nu visar nya siffror att trenden för de sjunkande priserna är bruten. Priserna på elbilarna steg med sju procent mellan januari och februari i år. I medianpris kostar nu en elbil på Blocket 360 000 kronor.

– I februari ökade antalet nyregistrerade elbilar med nästan 300 procent jämfört med februari förra året. Det visar att suget efter elbilar är stort, och det märks även på begagnatmarknaden där priserna nu vänder upp. Att dieselpriserna är rekordhöga kommer sannolikt att öka efterfrågan på elbilar även framåt, säger Kitty Ehn, Kommunikations- och hållbarhetschef på Blocket.

Tittar man på vilka modeller som var mest sålda när det kommer till privatägda bilar, var Volkswagen Golf i topp med medianpris på 132 000 kronor, följt av Volkswagen Passat, medianpris 186 500, och Volvo XC60, medianpris 220 000 kronor. BMW 3-serien, respektive BMW 5-serien med medianpris på 205 000 och 195 000 kronor avslutade topp fem.

Priserna på bensin- och dieselbilar stod still

Däremot sjönk medianpriserna för miljöbränsle/hybridbilar med nästan tre procent till i snitt 300 000 kronor, medan priset på både begagnade bensinbilar och dieselbilar stod stilla. De kostar i snitt 180 000 respektive 250 000 kronor.

Modellerna som var mest sålda när det kommer till bilhandlare, var även där Volkswagen Golf i topp med ett medianpris på 184 900 kronor, följt av Volvo XC60, medianpris 359 900, och Volvo V60 medianpris 299 500.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com