Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Elbilspriserna sjunker

Elbilspriserna har ökat sedan i våras

Större
Stäng
  • Volvo V70 var den mest sålda bilen av privatpersoner på Blocket. Foto: Volvo
    Volvo V70 var den mest sålda bilen av privatpersoner på Blocket. Foto: Volvo
  • Volvo V70 var den mest sålda bilen av privatpersoner på Blocket. Foto: Volvo

Efter en tids prisrally på begagnade elbilar sjönk priserna i november, visar nya data från Blocket.

I våras började priserna på begagnade elbilar öka markant. Mellan maj och oktober ökade medianpriset på en elbil med 57 procent, visar nya siffror från Blocket. Från 239 900, till 379 700 kronor i oktober.

Dock har priserna på elfordonen sjunkit med sju procent mellan oktober och november, och nu kostar en elbil 349 900 kronor i medianpris på Blocket.

Tittar man på vilka modeller som såldes mest i november av privatpersoner på Blocket, så var Volvo V70 i topp, följt av Volkswagen Golf och BMW 3-serien. Volkswagen Passat och Saab 9-3 avslutar topp 5.

– Att den våldsamma prisökning som varit på elbilar de senaste månaderna nu halkat tillbaka lite är inte så konstigt, det har varit en explosionsartad prisökning. Men intresset för elbilar är fortfarande stort och växande, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.

Priset på bensinbilar stod i princip stilla i november jämfört med oktober, där medianpriset var 165 900 kronor. Priserna på miljöbränslebilar/hybrider sjönk något till ett medianpris på 260 000 kronor. Dieselbilarna var den enda kategorin som ökade i november, 2,3 procent mellan oktober och november, till 225 000 kronor.

Bilarna som såldes mest av bilhandlare på Blocket i november var Volkswagen Golf, Volkswagen Passat och Volvo XC60. Volvo V60 och Volvo V70 avslutade topp fem.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com