Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Stort sug efter bilar på Blocket: ”Vi är uppe på rekordnivåer”

Köpintresset är högt och priserna ökar

Större
Stäng
  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay
  • Foto: Pixabay

Under mars månad ökade trafiken med 15 procent till bilsektionerna på Blocket. Och både köpintresse, samt priserna fortsätter att öka.
– Det är ett enorm köpsug och vi är uppe på rekordnivåer, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Fordon på Blocket.

Mars var en riktigt framgångsrik månad för Blocket. Trafiken ökade med 15 procent till bilsektionerna på Blocket. Köpintresset och priserna fortsätter därmed att öka. Medianpriserna ökade totalt för alla annonserade bilar på Blocket med 12 procent jämfört med samma period förra året. 

– Vi tror att det finns många faktorer som spelar roll till att priserna nu går upp. Nya skattesystem, delvis tillgänglighetsbrist på nya modeller och såklart pandemin som ställt om både köp- och körmönster. Januari och februari var också väldigt kalla och därmed rätt avslagna månader. Nu när värmen återkommer ser vi en kraftig ökning i både utbud och efterfrågan, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Fordon på Blocket.

Störst prisökning hade elbilarna, som ökade med 20 procent. Dock sålde bensinarna flest fordon, men även där ökade priserna med 15 procent. Den modell som sålde mest av alla, Volvo V70, var bensindriven. Även priserna på dieselbilarna ökade med 11 procent, samt hybriderna med 4,5 procent. Trenden med ökade priser kommer antagligen att hålla i sig tror Henrik Littorin. 

LÄS MER: Blocket i nytt samarbete – presenterar ny data

 Vi tror att suget efter att köpa och sälja bil kommer fortsatt vara stort. I fjol ställde många om till en ”svemester” vilket gjorde att köpsuget även höll i sig under sommaren och med tanke på rådande situation är vår indikation på att vi kommer få se en liknande utveckling även i år, säger Henrik Littorin.

Tittar man på vilka enskilda bilmodeller som sålde bäst på Blocket under mars, var det som sagt Volvo V70 i topp, men därefter kom Volkswagen Golf, följt av Volkswagen Passat. BMW 3-serien samt Saab 9-3 avslutade topp fem. 

Peugeot 206 var den snabbast privatsålda bilen i mars, följt av Renault Clio, Saab 9-5, Volkswagen Polo och Volvo V50. Tittar man istället på bilarna som såldes snabbast från bilhandlare i mars var det Volvo XC70 i topp, följt av Peugeot Partner, Volkswagen Tiguan. Volkswagen Caddy och Volvo V70 avslutde topp fem. 

LÄS ÄVEN: Nya siffror: laddhybriderna fortsätter öka – elbilarna minskar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com