Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

De hetaste bilarna på Blocket 2020

Elbilsförsäljningen på begagnatmarknaden tog rejäl fart under november på Blocket. Men hur har det sett ut under året? Vilka har varit de hetaste bilarna på Blocket i år?

I november publicerades det 260 procent fler annonser på elbilar på Blocket jämfört med samma period förra året. Den mest populära modellen av alla var en Volkswagen Golf. Men hur har det sett ut i helhet under 2020? 

Om man tittar i ”Svenskarna och bilköpet 2020” (Blockets årliga bilrapport) och de modeller som såldes snabbast i Sverige på Blocket i år, är listan en aning annorlunda jämfört med förra året. Volkswagen Golf årsmodell 2016, som även var populär i november, såldes också snabbast på Blocket i år. Modellen klättrade upp från en tredjeplats jämfört med förra året. På andra plats är Volvo V70 årsmodell 2009, följt av Volkswagen Passat årsmodell 2015. BMW avslutar topp fem med 3-serien (2013), respektive 5-serien (2016). 

– Trycket på Blocket har i år varit extra högt. Många har vänt sig till oss för att göra research inför sitt bilköp. Varje vecka har vi runt 10 miljoner besök på Blocket Fordon och varje dag görs hundratusentals sökningar, säger Andreas Hedlund, analytiker på Blocket. 

LÄS MER: Bonus-malus ska ändras 2021

På sjunde och åttonde plats återfinns Volvo V60 årsmodell 2017, samt Volvo XC60 från samma år. Topp 10 avslutas av Audi A4 och A6 årsmodell 2013, respektive 2015. 

De modeller som låg i topp förra året, Volvo 740 och Peugeot 206, har fallit ut ur topp 20.  

Tittar man istället på bilmärkena med flest sidvisningar, är det kanske inte helt oväntat Volvo som är i topp, följt av BMW. De två märkena har bytt plats med varandra jämfört med förra året. Volkswagen är trea på listan, följt av Audi som klättrar upp två platser, och Mercedes-Benz ( som faller ned från en tredjeplats).

LÄS ÄVEN: Förmånsvärdet på miljöbilar höjs ordentligt

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com