Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är de mest efterfrågade bilarna på Blocket 2020

Antalet sökningar slog rekord under förra året

Större
Stäng
  • Foto: Shutterstock
    Foto: Shutterstock
  • Foto: Shutterstock

Antalet sökningar på Blocket slog rekord under 2020, vilket står klart när de sammanställt sin data för året som gått.

Året 2020 var ett speciellt år för oss alla, och det inkluderar Blocket. Vanligtvis brukar man som mest söka efter bilar på våren och hösten, men i år har det var ett konstant högt söktryck berättar Andreas Hedlund på Blocket.

– Trycket på Blocket har i år varit extra högt. Många har vänt sig till oss för att göra research inför sitt bilköp. Varje vecka har vi haft runt 10 miljoner besök på Blocket Fordon och varje dag hundratusentals sökningar, säger Andreas Hedlund, analytiker på Blocket.

Tittar man på de köpmönster som fanns under 2020, så ökade trenden för laddbara bilar, elbilar, samt småbilar. Toyota Aygo, Volkswagen Polo och Peugeot 206 var de tre småbilarna som såldes snabbast. 

Dock var det elbilar som ökade mest av alla under året. Hela 109 procent fler elbilar såldes på Blocket jämfört med året innan. Även miljö- samt hybridbilar ökade med 41 procent jämfört med 2019. I sin tur så backade bensinbilarna med nästan åtta procent, även om de fortfarande stod för den största andelen av försäljningarna under året.

Under 2020 gick medianpriset upp med totalt 10 procent, från 89 000 kronor, till 98 000 kronor. På privatmarknaden gick medianpriset upp på en bil upp, från 29 000 kronor till 32 000, medan hos bilhandlarna ökade medianpriserna från 149 000 kronor, till 159 300 kronor

LÄS MER: Trimmad Saab 9000 stod inomhus i 20 år – säljs nu på blocket

Tittar man på de mest sökta bilmodellerna på Blocket under året, var BMW 5-serien mest eftersökt, följt av 3-serien, Volkswagen Golf, Volvo V70 och Volkswagen Passat.

Även om man söker och är intresserad av en bil, innebär det inte automatiskt ett inköp. 

Den bil som såldes mest på Blocket under förra året var Volkswagen Golf, följt av Volvo V70, Volkswagen Passat, och 3-serien. Den mest sökta bilen, BMW 5-serien, var enbart den femte mest sålda bilen under 2020.

Tittar man enbart på de snabbast sålda privatannonserade bilarna, så var japanska Toyota Aygo först, följt av Volkswagen Polo, Peugeot 206, Renault Clio och Toyota Corolla. 

Bilarna som såldes snabbast från bilhandlarna var Volvo V50, följt av Toyota Yaris, Kia Sorento, Toyota Rav4, och Volvo XC70.

LÄS ÄVEN: Räddades från skroten på 80-talet – har nu sålts på Blocket

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com