Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Trimmad Saab 9000 stod inomhus i 20 år – säljs nu på blocket

Är uppmätt till 350 hästkrafter

Större
Stäng
  • Foto: Blocket
    Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
    Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
  • Foto: Blocket

En första generationens Saab 9 000 årsmodell 1991, som är trimmad och uppmätt till 350 hästkrafter finns nu till försäljning på Blocket. 

Att det emellanåt säljs unika bilar på Blocket finns det gott om exempel på. Exempel är den fina Saaben från 70-talet som räddades från skroten efter 20 år, eller en Koenigsegg CCR Eva som såldes av rallyföraren Vegard Joa.

Nu finns det en första generationens Saab Coupe 9000 CD  2,3 Turbo S uppe till försäljning på Blocket. Bilen är en sedan av årsmodell 1991 och den har kört 8 500 mil. Det är en unik Saab som är besiktigad utan anmärkning, dessutom har den enbart två dörrar.

LÄS MER: Köpte bilen i Etiopien – och körde 950 mil hem

Bilen har en fyrcylindrig, 2,3 liters turboladdad bensinmotor som är fabrikstrimmad och är uppmätt till 350 hästkrafter i bromsbänk. Den har en femväxlad manuell låda och accelerationen 0-100 km/h går på 7,5 sekunder. Eftersom den har stått inomhus i 20 år är den i fint skick.

Priset ligger på 80 000 kronor och enligt säljaren är bilen perfekt till ett A-traktorbygge, om man monterar in en varvtalsregulator, eller så går det att köra den som den är.

LÄS ÄVEN: 80-talsfavoriten ”Rambo-Lambo” räddad från skroten

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com