Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är de hetaste veteranbilarna på Blocket just nu

Fjolårsettan Volvo Amazon ramlar ned till åttonde plats

Större
Stäng
  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay
  • Foto: Pixabay

Trots att många av årets utställningar är inställda så är det högt tryck på begagnatmarknaden. Är man ute efter en äldre årsmodell gäller det att vara rask. Här är veteranbilarna som säljer snabbast. 

I Sverige finns det 183 medlemsklubbar som är anslutna till Motorhistoriska riksförbundet. Trots att ett antal utställningar är inställda i år pågår försäljningen för fullt på begagnatmarknaden och efterfrågan på veteranbilar är hög. 

Förra årets listetta, Volvo Amazon, har trillat ned till åttonde plats. I stället är det just nu Saab 96 med ett medianpris på 29 500 kronor som ligger i topp. 

LÄS MER: Populär Volvo – S60 med fyrhjulsdrift och R-design

– I topp just nu ser vi Saab 96, en klassiker som många svenskar har vuxit upp med och som lever kvar. Kanske går man av nostalgiska skäl tillbaka till just den. Volkswagens Bubbla håller sig kvar bland de mest populära även detta år, medan en nykomling är Volvo 142, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket.

Saab 96 är den snabbats säljande modellen följt av Volkswagen Bubbla från 1967 med ett medianpris på 45 000 kronor tvåa. Trea är Volvo 142 årsmodell 1968 där medianpriset är 30 000 kronor. Chevrolet Bel Air årsmodell 1955 och Cadillac De Ville årsmodell 1961 avslutar top fem. 

Just nu är en Volvo 740 från 1988, följt av en fräsig Volvo Duett från 1967, och Volkswagen Type 2 de mest klickade veteranbilarna på Blocket. Mercedes-Benz 300 D och en Merca W 114 Cab avslutar topp fem.

LÄS ÄVEN: Varannan vill köpa elbil – så kontrollerar du skicket

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com