Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Biltillverkarnas bästa aprilskämt

DNA-teknik och vinkelslipar.

Brusreducering som filtrerar bort baksätesbråkande barn, det låter som en utmärkt idé. Här är ett axplock av årets aprilskämt.

Aprilskämtet sägs vara en utrotningshotad art. Världen har urartat, halvsanningar och rena lögner presenteras som alternativa fakta. Fake news har blivit ett begrepp och någonting vi får lära oss att leva med. I den världen finns ingen plats för humor och i år har flera av de stora medieproducenterna helt avstått från att skämta april med oss, allt för att undvika spridning av falska nyheter.

Men ännu härdar några ut med att försöka liva upp den gråa och glädjefria värld som blir resultatet när sanningen är relativ. Vi har vaskat fram några av biltillverkarnas bästa aprilskämt. Håll tillgodo!

1. Aston Martin lanserar monstertruck
Det räckte inte med GT-racing och ett samarbete i Formel 1. För att verkligen understryka sina motorsportambitioner lanserar Aston Martin sitt monstertruckprogram ”Project Sparta” som ska tävla i Monster Jam-serien från och med nästa år.

Aston Martin

Så … gentlemannamässig.

2. Seat Arona får myntinkast
Snart kommer Seat Arona Copper Edition med myntinkast i stället för nyckel, så att det inte ska behöva kosta mer än ”pennies a day” att köra sin Arona. Riktigt hur de har tänkt sig att det ska fungera rent tekniskt framgår inte riktigt, men det låter ju bra.

Seat

Kanske någonting med kopparelektroder?

3. Porsche trimmar traktor
Som bekant har sportbilstillverkaren Porsche också ett förflutet som traktorfabrikant. Nu kommer en ny, eldriven traktor kallad Mission E Tractor, som med över 700 hästkrafter ska bli det snabbaste jordbruksfordonet i världen, någonting som ska möjliggöra extremsnabba skördar.

Porsche

Något för tractorpulling?

4. Lexus DNA-anpassar sina bilar
Med hjälp av ett salivprov ska Lexus bilar i framtiden anpassas efter sina ägares arvsanlag. Ljushyade kunder ska få förbättrat solskydd, sportiga spekulanter kan får mer effekt och vänsterhänta ska få spegelvända rattar. Bäst av allt är att man ska kunna starta sin bil med tungan.

Lexus

Mmm, smakar kyckling.

5. Skoda tystar baksätesbråk
Med brusreducerande teknik i nackstöden ska grältrötta föräldrar slippa höra barnens bråk i baksätet. Skoda kallar konceptet för QuarrelKancel och sägs ha utvecklats av professor Si Lence och Dr. April Fürst på Skodas avdelning för familjerelationer.

Skoda

Va? Är det inte på riktigt? Tusan också.

6. Honda sågar taket av CR-V
Japp, Honda CR-V Roadster Concept är resultatet av en vinkelslip och Hondas brittiska PR-avdelning, åtminstone enligt pressmeddelandet. ”Detta är en djärv ny riktning för CR-V och öppnar en helt ny obefintlig marknad”, säger projektchefen Eipurirufūru (vilket lär vara japanska för aprilskämt).

Honda

Tja, kan Land Rover kan väl Honda?

7. Volvo och Ikea gör skåpbil ihop
Nämen, det var ju vårt eget skämda skämt. Vi ber förstås om ursäkt om någon har misstagit den för någon form av sanning och samtidigt passat på att stoppa in vår illustratör i skrubben igen.

Bytbils illustratör

Där hen hör hemma.
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com