Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes-Benz E-klass Coupé begår premiär

Slankare linjer i Mercedes-Benz senaste E-klassmodell

Mercedes-Benz presenterar en ny mellanklasscoupé. I sin senaste version ska E-klass Coupé få lyxigare inredning och bättre baksätesutrymme.

Finns det något bilmärke som så konsekvent har haft en hel uppsjö av coupémodeller på programmet som Mercedes-Benz? E- och S-klasserna har funnits i coupéversioner åtminstone sedan inlandsisen drog sig tillbaka och om man räknar den lite märkliga CL203 SportCoupé så har det även funnits en coupéversion av C-klassen sedan 2000.

Fast egentligen var den en halvkombi.

Fast egentligen var den en halvkombi.

Så med en nyligen presenterad E-klass som börjat ramla ut i bilhallarna är det ingen som är förvånad att Mercedes-Benz följer upp med en slankare tvådörrarsversion. Eftersom även coupén rakt av är en E-klass med den enda skillnaden att baksätet är krångligare att ta sig till, har den all lyx som förväntas.

Självklart är det för utseendets skull man skulle välja coupén före sedanmodellen. Taklinjen har rundats av, förskjutits bakåt och fått tunnare takpelare med stora glasytor. Dörrarna saknar rutramar, för den där rätta coupékänslan.

Så brukar det ju vara på en Mercedescoupé.

Så brukar det ju vara på en Mercedescoupé.

Jämfört med sedanmodellen är E-klasscoupé kortare, ungefär en decimeter, och har kapat hjulbasen med knappt sju centimeter. Motormässigt kommer fyra maskiner att erbjudas vid introduktionen: tre bensinmotorer och en snål diesel. Störst är E 400 med fyrhjulsdrift och treliters V6-motor med turbo. Oavsett modell får man en nioväxlad automatlåda.

Foto: Daimler AG
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com