Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Årets bästa provkörningar 2017

Vi listar sex favoritbilar.

Vår redaktör är expert på att skriva texter från flygplansstolar. Här är hans sex favoriter från fjolåret.

Naturligtvis var det hur intressant som helst att koreanska Kia bestämde sig för att utmana det allra finaste som Tyskland har att erbjuda och visst imponerade Kia Stinger på oss. Men den är inte Kias största överraskning från fjolåret och därför får den stå tillbaka till förmån för en annan Kia, en bil som i stället för Stingers storslagna björnstyrka var mer lik en hyrkart i sitt sätt att vara. Så vi inleder väl med den i vår lista över 2017 års mest spännande provkörningar:

6. Kia Rio
Va? Men snälla redaktören, nu måste du väl ändå ha slagit huvudet i någonting hårt? Jo, det har jag, men det förändrar inte mitt minne av den lilla konservburken Rio som förvånansvärt kul på de sydländska småvägar där vi fick provköra den. Så det så.

Kia Motors

Även om det finns bilar som ser roligare ut.

5. Mercedes-Benz X-klass
Mercas variant på Nissan Navara var galet trevlig, mycket mysigare än vad som var förväntat och den klarade av att simma genom lera som vore den en salamander. Men riktigt hel som människa blir den nog inte förrän den kommer med Mercedes-Benz egen V6-motor någon gång under innevarande år.

Någon annan

Nissans dieselfyra är lite för klen.

4. Volkswagen e-Golf
En elbil som beter sig precis som en vanlig bil, det måste vara spiken i kistan för förbränningsmotorn? Nej, inte riktigt, för laddhybriden GTE visade sig vara minst lika bra och därtill billigare. Men som demonstration av hur normal en elbil kan vara gjorde e-Golf ett välgrundat intryck.

Bytbil

GTE är enklare att tanka när man får torsk.

3. Volvo XC40
Den senaste suven från kinesiska Volvo imponerade med självsäker formgivning och välavstämd fjädring. Men priset lär säkert avskräcka många, för att den kostar den sortens pengar som man kan få väldigt mycket bil för om man letar på annat håll. Se bara på …

Daniel Östlund

… ja, inte den här bilden, utan bilen nedan.

2. Honda Civic Type-R
… som kostar 50.000 kronor mindre än XC40. Jag vet vilken jag skulle välja, för efter de där magiska varven runt tyska Lausitzring där Type-R insmickrande fick mig att tro att jag var en förarfantom lever den lilla Honda kvar i mitt minne med en särskild ömhet.

Daniel Östlund

Fast de hade gärna fått göra baken mer diskret.

1. Audi RS 4 Avant
Om BMW:s M-bilar konsekvent bjuder på starka motorer, lagom körkänsla och en lätt oregerlig bakvagn vet man inte om Audis RS-bilar ska vara mulliga, arga, knasiga eller bara briljanta. Den här gången har Audi lyckats med att sy ihop ett övertygande paket som klarar av att vara det mesta som mänskligheten någonsin önskat sig. Utom att vara gratis, förstås.

Daniel Östlund

Kombi och 450 hästar, en smaklig kombination.
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com