Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Farväl redaktören – här är favoriterna

Vi listar 10 artiklar utöver det vanliga.

Under de senaste åren har Bytbils redaktion rattats av en färgstark skribent. Vi listar våra personliga favoriter ur den stora produktionen.

Bytbil växlar skribent. Vår färgstarke redaktör Daniel Östlund lämnar oss för nya utmaningar. Vi önskar honom lycka till på vägen och lämnar därmed över stafettpinnen till nya, friska krafter som ska hålla Bytbils fana högt framöver.

Vi har samlat ihop några av de mest uppskattade artiklarna från den tid som Östlund verkat på Bytbil. Håll tillgodo, här kommer lite återvunnen läsning:

1. Vi har klämt på Volvo XC40
När Volvo visade sin nya lilla suv för världen var redaktören där och klämde och kände. Intrycket av den orangea ryamattan som klättrade uppför dörrsidorna var visst en hallucinogen upplevelse som fastnade hos många läsare.

en urladdad mobiltelefon

Och mobilkameran sög det sista ur batteriet.

2. Unik Ferrari är jordens ladufynd
Ett auktionsfynd fick bilda bakgrund till historien om Ferraris mäktiga frontmotorbil som försökte mota Lamborghini i grind. Objektet såldes för övrigt för den i sammanhanget struntmässiga summan 1,8 miljoner euro.

RM Sotheby's

Patinan är perfekt.

3. Svångremslyx med badge engineering
Redaktörens alter ego Illustratören öppnade bildbehandlingsprogrammet på datorn och kokade ihop sex förslag på hur dyra bilar skulle kunna bli billiga. Fast ett av förslagen var förstås plockat från verkligheten.

Bytbils illustratör

Lamborghini Ternera var det inte.

4. Turkmenistan förbjuder svarta bilar
De postsovjetiska republikerna i Centralasien fungerar på ett annat sätt än vad vi är vana vid i västvärlden. Det märktes inte minst när Turkmenistans ”president” Gurbanguly Berdimuhamedow bestämde att svarta bilar är fula.

Ford

Inte tillåten på Turkmenistans gator.

5. Lamborghini LM002 var första supersuven
Redan för ett kvarts sekel sedan körde kändisarna omkring i en suv från Lamborghini. Men den gången hette den inte Urus, utan LM002. Vi berättade historien om den utdragna utvecklingsprocessen.

Automobili Lamborghini S.p.A.

Pablo Escobar hade en.

6. Provkörd: Kia Ceed
Att skriva en läsvärd provkörningsrapport om en helt vanlig vardagsvagn är en utmaning. Så här blev det när redaktören provkörde Kias senaste kort i Golfklassen. Fast det kom förstås att handla en hel del om annat än bilen.

Villy Priske

Om Portis Hanibalis, till exempel.

7. Köpguide Volvo 480 ES
Lika mycket en historia om Pehr G. Gyllenhammars imperiebygge som en titt på Volvos lilla sportbil, det blev den här köpguiden när redaktören inte kunde hålla fingrarna i styr. Räkna inte med alltför stort konsumentvärde, men det kanske är läsvärt ändå.

Volvo Cars

Bilar var nättare förr.

8. Krönika Sportbilens bortre gräns
När redaktören köpte en bil fri från bekvämligheter ställde han sig frågan om vad en sportbil egentligen är för någonting – och om det finns en bortre gräns för begreppet. Något vettigt svar kom han väl inte fram till.

Redaktören

En helt galen bil.

9. Brabus senaste är diktatorernas favorit
En jättelimousin med 900 hästkrafter, det tyckte vi var ett rimligt val för diktatorer i farten. För tyranner med hjärna åker bilar med stjärna.

BRABUS

Även om stjärnan stylats bort av Brabus.

10. Tio bilköp som kommer att öka i värde
Med ett finger i luften och glimten i ögat valde vi ut några bilar som inte betraktas som värdefulla i dag, men som har förutsättningar att stiga i värde framöver. Artikeln blev Bytbils mest lästa någonsin, klickad mer än 100.000 gånger.

Bytbils illustratör

Det är det som kallas clickbait.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com