Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Road Rover ska utmana S-klass

Eldriven lyxbil riktar blickarna över haven.

Om två år får vi kanske se en ny lyxbil från Land Rover. Tanken är att den ska få de stora tyskarna att svettas.

Sedan Ford sålde Jaguar Land Rover till indiska intressen har den brittiska bilkoncernen gått från klarhet till klarhet. Både Jaguar och Land Rover har samlat ihop både sin formgivning och sina modellprogram och produkterna hävdar sig väl på marknaden.

Dessutom har rågången mellan märkena varit tydlig. Jaguar gör låga, runda bilar och Land Rover gör kartongformade klossar för skogsbruk. Sedan kom förstås Jaguar F-Pace, en suv, och började knapra på Land Rovers territorium. Nu ser det ut som om Land Rover kommer att slå tillbaka.

Enligt den brittiska tidningen Autocar kommer nämligen Land Rover att lansera en lyxbil under namnet Road Rover inom ett par år. Då får Jaguar XJ se upp, för även om syftet är att dra undan mattan för bilar som Audi A8, BMW 7-serie och Mercedes-Benz S-klass kommer kannibalismen britterna emellan att vara en risk.

– Kannibaler? Vi? Aldrig.

Road Rover kommer fortfarande att vara ett terrängdugligt fordon, men inte med samma uttalade skogshuggarimage som märkets övriga produkter. Dessutom kommer den att vara eldriven och marknadsföras främst mot USA och Kina.

Hur bilen kommer att se ut är det ingen som kan svara på, men tidningen tror att formspråket kommer att bygga vidare på de rena ytorna hos Range Rover Velar och att proportionerna lutar åt en så kallad shooting brake. En halvkombi, alltså.

Så vi satte vår ständigt lika ivrige illustratör på uppgiften att göra jobbet åt Land Rover. Varsågoda, här är en färdig form som ni får använda – en Range Rover Velar med proportioner som en shooting brake.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com