Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Range Rover Sport blir laddhybrid

P400e är märkets första laddbara bil.

Jaguar Land Rover har lovat full elektrifiering till 2020. Nu kommer koncernens första laddbara bil.

Från och med 2020 ska alla nya bilmodeller från Jaguar Land Rover vara elektrifierade på ett eller annat sätt. Och det börjar nu, med laddhybriden Range Rover Sport P400e och som i ett trollslag fick vi därmed också veta hur koncernen kommer att namnge sina hybridbilar, en fråga som vi ställde oss så sent som i förra veckan.

I P400e får en 300 hästkrafter stark bensinmaskin sällskap av en elmotor på 116 hästkrafter. Det ska vara tillräckligt för att kasta bilen till hundra på 6,7 sekunder – men inte om du kör på enbart el, förstås. Då räcker å andra sidan krämen i fem mil, eller 51 km enligt körcykeln.

I samband med hybridlanseringen putsar också Land Rover på sin Sport. Grill och stötfångare är nya och numera kan man också få sin Range Rover Sport med släpvagnsassistent.

Viktigast av allt är förstås att man numera får elektriska solskydd som öppnas och stängs via rörelsestyrning. Detta innebär att man sveper handen framför backspegeln en gång för att öppna solskyddet och en gång till för att stänga det och vi begriper inte hur mänskligheten har överlevt så här långt utan att det.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com