Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Range Rover blir ännu mysigare

Mera el under huven, ännu mera i baksätet.

Land Rover ger sin lyxterrängbil en ansiktslyftning. Framför allt kommer det baksätesföraren till godo.

Så sent som i förra veckan fick vi veta att Range Rover Sport kommer i en version som laddhybrid. Nu får vi också veta att samma drivlina kommer att hitta ner i den vanliga, stora Range Rover. Ja, den utan ”Sport”.

Det handlar alltså om en tvåliters bensinturbo på 300 hästkrafter som får sällskap av en elmotor på drygt 100 hästkrafter och ett batteri som ska räcka ca fem mils räckvidd på enkom elektroner.

I samband med hybridnyheten visade Land Rover också upp sin Range Rover icke-Sport i ansiktslyft utförande och uppdateringarna är ungefär de förväntade: ny grill, uppdaterade förarstödshjälpmedel (inklusive trailerassistent) och en digital instrumentering i stället för den tidigare analoga.

Men på en punkt drar den nya Range Rover ordentligt ifrån sin föregångare: stolarna. Fram har fåtöljerna inte bara fått stommar som tillåter 24 inställningsmöjligheter. De har också fått värme i armstöden och självklart får även Range Rover o-Sport samma beröringsfria solskydd som i Range Rover Sport. Överdådigt, men ändå ingenting mot vad man får i baksätet.

Eller under det.

För där har man gjort om allting från grunden och nu kan man få sin Range Rover med två länsstolar och 25 massageprogram, fällbara ryggstöd och – i varianten med lång hjulbas – uppfällbara benstöd. Uppkopplingsmöjligheterna är också rätt schyssta, med elluttag för 12 eller 230 volt, USB och HDMI så att man kan koppla upp sig mot bilens skärmar.

Allt detta i en terrängbil, alltså. Men inte tänker du kliva in med dina leriga stövlar och fläcka ner fåtöljerna när fasanjakten är avslutad? Kanske var det ändå bättre förr, när Range Rover hade en inredning med gummigolv som gick alldeles utmärkt att spola ren med trädgårdsslangen.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com